Terug naar alle locaties

Lister Romulus

Lister Romulus begeleidt mensen met autisme en andere (ernstige) psychiatrische problematiek. Met de juiste ondersteuning van Lister leiden zij een relatief zelfstandig leven waar de nadruk ligt op het vergroten van iemands zelfredzaamheid en zelfregie.

  • 24 uurs begeleiding
  • 24 bewoners

Begeleiding

Team Romulus biedt onder andere begeleiding aan cliënten met een diagnose in het Autistisch Spectrum. Daarbij werken we intensief samen met onze collega’s van locatie Rijnsche Maan.

Het team ondersteunt heel praktisch bij het aanleren van vaardigheden in het dagelijks leven. De begeleiding is op maat. Dat betekent dat we samen met de cliënt kijken wat er nodig is om te kunnen werken aan herstel. Als cliënt maak je je eigen begeleidingsplan, samen met je persoonlijk begeleider of herstelcoach. In dat plan staan de doelen waaraan je gaat werken. Bijvoorbeeld als het gaat om wonen, dagbesteding, financiën & administratie, sociale contacten en gezondheid.

Flyer – Wat doet Lister in RomulusDownloaden

Team

Elke cliënt heeft een persoonlijk begeleider of herstelcoach. Die ondersteunt de cliënt, samen met een team van woonondersteuners. Op onze locatie werken ook ervaringsdeskundigen en een trajectbegeleider die een essentieel deel uitmaken van het begeleidingsteam.

Locatie

Locatie Romulus is gelegen in Utrecht Terwijde. Deze locatie biedt 24 éénpersoons-appartementen in een gemengde woonvorm. Dit betekent dat er naast bewoners van Lister ook reguliere huurders wonen via de woningbouwcorporatie Portaal. Er is een inloop die benut wordt door zowel onze cliënten als andere bewoners voor activiteiten en ontmoetingen. Lister Romulus is een 24-uurs locatie. Overdag en ’s avonds is er altijd begeleiding aanwezig. Tijdens de nacht is er een slaapwacht aanwezig.

Lister is een rookvrije organisatie. In onze gebouwen, op onze terreinen en voor de ingang van onze terreinen wordt niet gerookt. Cliënten kunnen roken in hun eigen woonruimte.

Omgeving

Station Terwijde bevindt zich op een loopafstand van 5 minuten en er zijn diverse busverbindingen nabij. Naast het station ligt het winkelcentrum Terwijde met diverse (sport)faciliteiten, supermarkten en een buurtcentrum. Op loopafstand bevindt zich ook een gezondheidscentrum waar je onder andere een huisarts, apotheek, fysiotherapeut, tandarts onder één dak vindt.

Daginvulling

Begeleiding op maat gaat ook over dagbesteding. Samen met de cliënt zoeken begeleiders de dagbesteding die het beste aansluit bij de mogelijkheden, de wensen en de woonomgeving van de cliënt. Zinvol bezig zijn, of dat nu betaald werk is of een andere vorm van dagbesteding, dat is het doel.

Samenwerking

Om cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun herstel, werkt de locatie samen met diverse partners. Voorbeelden zijn andere Lister-locaties zoals Lister Grauwaart, Indekerngezond en ENIK Recovery College. Verder heeft Lister Romulus een breed netwerk van partnerorganisaties waarmee we expertise uitwisselen en faciliteiten delen.

Enik Recovery College - logo
Indekerngezond - logo

Wonen bij lister?

Man zit op de bank met rood shirt en heeft een bril op en kijkt naar de andere persoon die op de bank zit.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor wonen bij Lister? Op onze aanmeldpagina Wonen leggen we je uit hoe het werkt en wat je ervoor nodig hebt. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties.

Bekijk ook

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

Een vrouw zit aan het bureau. Ze heeft lang grijs haar en ze lacht. Op het bureau liggen allemaal spullen die ze verzameld heeft.

Ervaringsverhalen

Lees de verhalen van cliënten, medewerkers, familie en naasten. Wat hebben zij meegemaakt? En wat hebben zij gedaan om zich beter te voelen? Dit zijn hun ervaringen.

Lister Romulus

Plan je route met Google Maps
, opent in een nieuw tabblad
logo 9292ov