Terug naar alle locaties

Lister Rijnsche Maan

Lister Rijnsche Maan biedt begeleiding aan mensen vanaf 18 jaar met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), eventueel in combinatie met psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek.

  • 24 uurs begeleiding
  • 32 appartementen

Begeleiding

Lister Rijnsche Maan is een ASS gespecialiseerde locatie dat herstelgericht werkt. De intensiteit van de begeleiding hangt af van de zorgbehoefte en kan variëren van minimaal twee keer per week tot meerdere keren per dag. Elke cliënt heeft een vast aanspreekpunt die zorgt voor een methodische begeleiding. Daardoor kan de cliënt zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen en wordt ondersteund in het leren van verschillende vaardigheden. De gezamenlijk opgestelde doelen staan beschreven in een begeleidingsplan. De doelen zijn ontwikkelingsgericht en werken toe naar zoveel mogelijk zelfstandigheid. Op de locatie zijn mogelijkheden om regelmatig samen te koken, samen te sporten en we nemen deel aan een zaalvoetbalcompetitie.

Team

Het team bestaat uit verschillende disciplines om een zo optimaal mogelijke ondersteuning te bieden. Het team bestaat uit verschillende begeleiding disciplines, zoals woonondersteuners, begeleiders, peer workers, trajectbegeleiders, ggz-specialisten en slaapwachten.

Locatie

Het team heeft de beschikking over 28 appartementen (geclusterd) aan de Parkzichtlaan en 4 appartementen aan de Kandinskystraat. De appartementen variëren in afmeting. De meeste appartementen hebben een woonkamer met keukenblok en een aparte slaapkamer en doucheruimte. Ook zijn er enkele studio’s. Er bevindt zich een gemeenschappelijke tuin achter de achterzijde op de Parkzichtlaan. Je hebt een gedeelde voordeur waarna ieder toegang heeft tot een eigen appartement. Je deelt je voordeur met maximaal 2 andere bewoners. 

Op de locatie is 24 uur nabijheid. Gedurende de nachten is een slaapdienst nabij.

Lister is een rookvrije organisatie. In onze gebouwen, op onze terreinen en voor de ingang van onze terreinen wordt niet gerookt. Cliënten kunnen roken in hun eigen woonruimte.

Omgeving

Lister Rijnsche Maan is gelegen in de wijk ‘t Zand in Utrecht. Voorzieningen zoals winkels, medische zorg, sportaccommodaties en een buurthuis zijn nabij aanwezig. Station Utrecht Terwijde is op loopafstand en ook per bus is de locatie goed bereikbaar.

Daginvulling

Lister Rijnsche Maan vindt het belangrijk dat iedereen een zinvolle invulling van de dag heeft. Eén van de trajectbegeleiders kijkt samen met de cliënt en de begeleiding naar geschikt (vrijwilligers)werk, activiteiten, studie of dagbesteding.

Samenwerking

Het netwerk van de cliënt, vrienden, familie en andere mensen in de nabijheid, wordt zo veel mogelijk betrokken. Er wordt ook gebruik gemaakt van vrijwilligers die op verschillende levensgebieden ondersteuning kunnen bieden. Bij de aanvang van beschermd wonen/verblijf heeft het onze voorkeur dat er een behandelaar betrokken is. Belangrijk is om begeleiding en behandeling goed op elkaar af te stemmen.

Belangrijke ketenpartners zijn: Altrecht, het Gebiedsteam, Fivoor, PsyQ, Jellinek, het Buurtteam en het gezondheidscentrum in de wijk. Maar ook met vele andere organisaties en sportverenigingen is een plezierig samenwerkingscontact.

Psyq - logo

Wonen bij lister?

Man zit op de bank met rood shirt en heeft een bril op en kijkt naar de andere persoon die op de bank zit.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor wonen bij Lister? Op onze aanmeldpagina Wonen leggen we je uit hoe het werkt en wat je ervoor nodig hebt. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties.

Bekijk ook

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

Een vrouw zit aan het bureau. Ze heeft lang grijs haar en ze lacht. Op het bureau liggen allemaal spullen die ze verzameld heeft.

Ervaringsverhalen

Lees de verhalen van cliënten, medewerkers, familie en naasten. Wat hebben zij meegemaakt? En wat hebben zij gedaan om zich beter te voelen? Dit zijn hun ervaringen.