Tips en folders

Lister maakt meerdere folders, brochures, en andere documenten. Deze kun je hieronder downloaden om online te lezen of te printen.

twee personen zitten buiten bij het water en zijn in gesprek
Filter op:
Zoeken:
Filters:

Ergotherapie

Loop je dagelijks tegen iets aan dat niet wil lukken? Wil je bijvoorbeeld beter leren plannen, organiseren of uitvoeren van dagelijkse dingen? Of begrijp je niet waarom sommige activiteiten niet lukken? Of lukt iets niet omdat je vaak moe bent? Misschien is ergotherapie dan iets voor jou!
Download , opent in een nieuw tabblad
Folder

Zoektocht naar jezelf – Handreiking

Deze handreiking is gemaakt als bijlage van het verslag Zoektocht naar jezelf. Ervaringsdeskundige professionals over zelfmanagement en autisme. Deze handreiking omvat een brede inventarisatie van boeken, online bronnen, netwerken, organisaties en hulpmiddelen die door de geïnterviewden zijn genoemd als waardevol bij hun eigen zoektocht. De handreiking kan worden gebruikt binnen of buiten de hulpverlening ter ondersteuning van de zoektocht van mensen die binnen het autistische spectrum vallen, of zich dit afvragen.
Download , opent in een nieuw tabblad
Boek

Zoektocht naar jezelf – Boek

In Zoektocht naar jezelf vertellen 20 ervaringsdeskundige professionals over hoe zij zelf tegen autisme aankijken. Ze spreken ook over hun ervaring als hulpvrager in de ggz en over wat zij zelf doen en hebben gedaan om met het leven en zijn uitdagingen om te gaan (zelfmanagement). Ten slotte bespreken zij de waarde van ervaringsdeskundigheid, ook voor de ggz.
Download , opent in een nieuw tabblad
Boek

Meerjarenbeleidsplan 2022-2026 – Thuis in de wijk

Lister gaat en staat voor een samenleving waarin voor iedereen plek is, waarin iedereen zich thuis voelt, iedereen kan en mag meedoen en het leven betekenisvol is. Zo’n leven vraagt om veerkracht en draagkracht. Die groeien als iemand zijn of haar talenten kan inzetten en tijd kan besteden aan wat hij of zij belangrijk vindt.
Download , opent in een nieuw tabblad
Brochure

Maatwerk met Mogelijkheden

Psychiatrische kwetsbaarheid. Verslavingsproblematiek. Kunnen mensen die hier mee te maken hebben een goede bijdrage leveren in een betaalde baan bij jou in de organisatie?
Download , opent in een nieuw tabblad
Folder

Klachtencommissie

Lister is een grote organisatie waar veel mensen op verschillende manieren met elkaar te maken hebben. Vaak gaat dat goed, soms loopt het niet naar wens. Misschien voel je je onjuist behandeld, ben je ontevreden over uw woonsituatie of heb je een meningsverschil met je begeleider, bijvoorbeeld over de wijze van begeleiding.
Download , opent in een nieuw tabblad
Folder

Informatie voor familie en naastbetrokkenen

Iemand in je naaste omgeving krijgt begeleiding van Lister. Daar is waarschijnlijk veel aan vooraf gegaan. Opnames en behandelingen bijvoorbeeld. En het moeten aanpassen van verwachtingen over de toekomst.
Download , opent in een nieuw tabblad
Folder

Autisme Begeleiding

Als je autisme hebt, kan hulp vragen soms moeilijk zijn. Terwijl je deze ondersteuning soms wel nodig hebt. Bijvoorbeeld bij het doen van huishoudelijke taken, het maken van afspraken of voor het onderhouden van contact met andere mensen.
Download , opent in een nieuw tabblad
Folder

Incident Melding

Heb je een incident meegemaakt bij Lister of ben je daar getuige van geweest? Meld het ons. Daarmee help je ons de begeleiding te verbeteren en gevaarlijke en onveilige situaties in de toekomst te voorkomen. Maar wat is een incident? En hoe kan jij dat bij ons melden? Lees het in deze flyer.
Download , opent in een nieuw tabblad
Flyer