Spring naar content
Terug naar alle locaties

Lister Romulus

Lister Romulus begeleidt mensen met autisme en andere (ernstige) psychiatrische problematiek. Met de juiste ondersteuning van Lister leiden zij een relatief zelfstandig leven waar de nadruk ligt op het vergroten van iemands zelfredzaamheid en zelfregie. 

Begeleiding door Lister Romulus

Team Romulus ondersteunt heel praktisch bij het aanleren van vaardigheden in het dagelijks leven. De begeleiding is op maat. Dat betekent dat we samen met de cliënt kijken wat er nodig is om te kunnen werken aan herstel. 

Elke cliënt heeft een persoonlijk begeleider of herstelcoach. Die ondersteunt de cliënt, samen met een team van woonondersteuners. Als cliënt maak je je eigen begeleidingsplan, samen met je persoonlijk begeleider of herstelcoach. In dat plan staan de doelen waaraan je gaat werken. Bijvoorbeeld als het gaat om wonen, dagbesteding, financiën & administratie, sociale contacten en gezondheid.

Op onze locatie werken ook ervaringsdeskundigen en een trajectbegeleider die een essentieel deel uitmaken van het begeleidingsteam.

24-uurs locatie

Lister Romulus is een 24-uurs locatie. Overdag en ’s avonds is er altijd begeleiding aanwezig. Tijdens de nacht is er een slaapwacht aanwezig. 

Specialisatie      

Team Romulus biedt onder andere begeleiding aan cliënten met een diagnose in het Autistisch Spectrum. Daarbij werken we intensief samen met onze collega’s van locatie Rijnsche Maan. Lees voor meer informatie: begeleiding van Lister voor mensen met autisme. 

Dagbesteding en Werk

Begeleiding op maat gaat ook over dagbesteding. Samen met de cliënt zoeken begeleiders de dagbesteding die het beste aansluit bij de mogelijkheden, de wensen en de woonomgeving van de cliënt. Zinvol bezig zijn, of dat nu betaald werk is of een andere vorm van dagbesteding, dat is het doel.  

Samenwerkingspartners              

Om cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun herstel, werkt de locatie samen met diverse partners. Voorbeelden zijn andere Lister-locaties zoals Lister Grauwaart, Indekerngezond en ENIK Recovery College. Verder heeft Lister Romulus een breed netwerk van partnerorganisaties waarmee we expertise uitwisselen en faciliteiten delen.


Locatie en omgeving
 

Locatie Romulus is gelegen in Utrecht Terwijde. Deze locatie biedt 24 eenpersoons- appartementen in een gemengde woonvorm. Dit betekent dat er naast bewoners van Lister ook reguliere huurders wonen via de woningbouwcorporatie Portaal. Er is een inloop die benut wordt door zowel onze cliënten als andere bewoners voor activiteiten en ontmoetingen.*

Op 5 minuten loopafstand vindt men station Terwijde en diverse busverbindingen. Naast het station ligt het winkelcentrum Terwijde met diverse (sport) faciliteiten, supermarkten en een buurtcentrum. Op loopafstand bevindt zich ook een gezondheidscentrum waar je onder andere een huisarts, apotheek, fysio, tandarts onder één dak vindt.

*In verband met Corona maatregelen is de inloop tijdelijk gesloten.

Lister Romulus logo 9292ov
Lister Romulus
Willem Frederik Hermansstraat 700-B
3544 KT
06 12 87 94 06

Direct contact met Lister Romulus