Spring naar content
Terug naar alle locaties

Clophaemer (De Grasboom)

De Clophaemer - Lister

De Grasboom / Ouderinitiatief
Stichting De Grasboom ondersteunt tien ouderinitiatieven waar 118 jongvolwassenen met een diagnose in het autisme spectrum helemaal op zichzelf kunnen wonen. Onder de paraplu van De Grasboom werken ouders, jongeren en naastbetrokkenen samen en creëren geschikte woonruimte waar begeleiding op maat aanwezig is. Ouder/ familieparticipatie is een belangrijke voorwaarde voor de continuïteit van de ouderinitiatieven.

Clophaemer
In een woontoren bij winkelcentrum De Klop is één verdieping beschikbaar voor 10 (jong) volwassenen met autisme. Alle bewoners huren een eigen appartement van de Grasboom, en hebben de wens uiteindelijk zelfstandig te gaan wonen.

De Clophaemer - Lister
Locatie de Clophaemer (onderdeel van de Grasboom)

Zorg
Met alle bewoners van de locaties Clophaemer is een PGB aangevraagd. Met behulp van deze PGB’ s wordt er zorg ingekocht bij Lister. Lister biedt op beide locaties herstelondersteunende zorg, en wordt er toegewerkt naar zelfstandigheid. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de eigen krachten en het betrokken netwerk van de bewoners. Ook de inzet op werk en dagbesteding is een belangrijk onderdeel.

Clophaemer (De Grasboom) logo 9292ov
Clophaemer (De Grasboom)
Victoria Regiadreef 70C
3563 GJ
06 20 81 52 05

Direct contact met Clophaemer (De Grasboom)