Terug naar alle locaties

Lister Hostel Hogelanden

In ons hostel wonen mensen met een ernstige alcoholverslaving, vaak gecombineerd met andere psychiatrische kwetsbaarheden en die voorheen veelal op straat woonden.

  • 24 uurs begeleiding
  • 26 bewoners

Begeleiding

Lister Hostel Hogelanden biedt langdurige woonbegeleiding. Iedere bewoner heeft een persoonlijk begeleider. Met de persoonlijk begeleider worden afspraken gemaakt over de wensen en specifieke aandachtspunten van de bewoners. Deze afspraken worden vastgelegd in een begeleidingsplan. Daarbij wordt aandacht besteedt aan onder andere de gezondheid, de financiën, een zinvolle dagbesteding en contacten met familie en vrienden.

Team

Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met een ernstige alcoholafhankelijkheid. In het hostel is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Locatie

Iedere bewoner heeft een eigen kamer, waarvan Lister de basisinrichting verzorgt. Gemeenschappelijke ruimtes, zoals de woonkamer en de keuken, worden gedeeld met medebewoners. Het hostel verzorgt drie maaltijden per dag. In de huiskamer mag geen alcohol gedronken worden, maar op de eigen kamer is dit wel toegestaan. Het pand is rolstoelvriendelijk en enkele kamers zijn aangepast voor bewoners met behoefte aan extra zorg of verpleging.

Lister is een rookvrije organisatie. In onze gebouwen, op onze terreinen en voor de ingang van onze terreinen wordt niet gerookt. Cliënten kunnen roken in hun eigen woonruimte.

Omgeving

Lister Hostel Hogelanden ligt in de Utrechtse wijk Ondiep. Het ligt aan het water, op loopafstand van de stad en nabij winkels.

Samenwerking

Lister werkt intensief samen met onder andere Jellinek, Altrecht, Tussenvoorziening en het Leger des Heils.

De Tussenvoorziening - logo
Leger des heils - logo

Wonen bij lister?

Man zit op de bank met rood shirt en heeft een bril op en kijkt naar de andere persoon die op de bank zit.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor wonen bij Lister? Op onze aanmeldpagina Wonen leggen we je uit hoe het werkt en wat je ervoor nodig hebt. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties.

Bekijk ook

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

Een vrouw zit aan het bureau. Ze heeft lang grijs haar en ze lacht. Op het bureau liggen allemaal spullen die ze verzameld heeft.

Ervaringsverhalen

Lees de verhalen van cliënten, medewerkers, familie en naasten. Wat hebben zij meegemaakt? En wat hebben zij gedaan om zich beter te voelen? Dit zijn hun ervaringen.

Lister Hostel Hogelanden

Plan je route met Google Maps
, opent in een nieuw tabblad
logo 9292ov