Terug naar alle locaties

Lister IJsselstein Poortdijk

De bewoners krijgen begeleiding voor uiteenlopende problematiek, zoals begeleiding bij autisme, schizofrenie en persoonlijkheidsproblematiek. Lister IJsselstein Poortdijk biedt geen verslavingszorg. Het betreft een ouderinitiatief.

  • 24 uurs begeleiding
  • 15 appartementen

Begeleiding

De begeleiding is gericht op aanbieden van structuur, huishouden, activering en een zo zelfredzaam en zinvol mogelijk leven. Ook is er aandacht voor somatische zorg, zo wordt er goed samengewerkt met een thuiszorgorganisatie (indien nodig).

De dagelijkse begeleiding zal vormgegeven worden door het team van Lister IJsselstein Poortdijk, bestaande uit herstelcoaches, begeleiders en woonondersteuners. Daarnaast zijn er ook trajectbegeleiders, ervaringsdeskundigen, een sportcoach en vrijwilligers betrokken. Met elkaar bieden zij de nieuwe bewoners structuur en veel nabijheid. 

Er is dagelijks begeleiding aanwezig van 9-21 uur, ook in het weekend. Na 21 uur kan er in geval van nood een telefonisch een beroep gedaan worden op de Avond/Nacht/Weekenddienst (ANW).

Team

Ons team bestaat uit 9 medewerkers met woonondersteuners, herstelcoaches en begeleiders. Daarnaast zijn er ook trajectbegeleiders, ervaringsdeskundigen, een sportcoach en vrijwilligers betrokken. 

Locatie

Het pand bestaat uit 59 levensloopbestendige appartementen, waarvan er 15 worden bewoond door cliënten van Lister IJsselstein Poortdijk. De woningen van de cliënten van Lister zijn geclusterd. Zij delen een gemeenschappelijke ruimte waarin activiteiten worden georganiseerd en kookondersteuning wordt gegeven, en er is een mooie binnentuin.

De appartementen zijn 45 m² tot 51 m² met een eigen keuken, toilet/badkamer en berging. Er zijn een aantal woningen (8) op de begane grond en een aantal (7) op de eerste verdieping.

Lister is een rookvrije organisatie. In onze gebouwen, op onze terreinen en voor de ingang van onze terreinen wordt niet gerookt. Cliënten kunnen roken in hun eigen woonruimte.

Omgeving

Lister IJsselstein Poortdijk ligt op 500 meter van het historische centrum van IJsselstein. Een supermarkt ligt om de hoek. Op 3 minuten lopen stap je op de tram naar Utrecht of Nieuwegein. Tegenover het pand zit een locatie van Enik Recovery College. Lister IJsselstein valt onder de regio Lekstroom.

Daginvulling

De betrokken trajectbegeleiders hebben veel kennis en ervaring op het gebied van dagbesteding en zinvolle daginvulling in IJsselstein en omgeving. De cliënten zullen kennis maken met de trajectbegeleiders (indien nodig) om samen op zoek te gaan naar een zinvolle daginvulling. Dit kan heel breed zijn en altijd zorgaanbod op maat. 

Samenwerking

We werken onder meer samen met het Gebiedsteam ggz IJsselstein, Lopik en Vianen, de verhuurder RailOV, en stichting Pulse.

Wonen bij lister?

Man zit op de bank met rood shirt en heeft een bril op en kijkt naar de andere persoon die op de bank zit.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor wonen bij Lister? Op onze aanmeldpagina Wonen leggen we je uit hoe het werkt en wat je ervoor nodig hebt. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties.

Bekijk ook

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

Een vrouw zit aan het bureau. Ze heeft lang grijs haar en ze lacht. Op het bureau liggen allemaal spullen die ze verzameld heeft.

Ervaringsverhalen

Lees de verhalen van cliënten, medewerkers, familie en naasten. Wat hebben zij meegemaakt? En wat hebben zij gedaan om zich beter te voelen? Dit zijn hun ervaringen.

Lister IJsselstein Poortdijk

Plan je route met Google Maps
, opent in een nieuw tabblad
logo 9292ov