Terug naar alle locaties

Enik Recovery College

Of je nu wel of geen cliënt bent van Lister, bij onze herstelacademie Enik Recovery College kun je terecht. Bij Enik Recovery College kun je lotgenoten ontmoeten en van elkaar leren. De academie wordt volledig gerund door ervaringsgenoten (peers). Dit zijn mensen die zelf ervaring hebben met een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving, de peers. Bij Enik kun je trainingen volgen en werkgroepen bijwonen. Door het delen van elkaars verhalen leer je van elkaar, je inspireert en steunt elkaar.

Trainingen & werkgroepen

Het programma van Enik Recovery College biedt een aantal erkende hersteltrainingen, zoals de WRAP-training (Wellness Recovery Action Plan) en de HOP-training (Honest, Open & Proud). Verder zijn er werkgroepen rond bijvoorbeeld Verslaving, Stemmen horen en Eenzaamheid. Maar je kunt ook aan je herstel werken door bijvoorbeeld het schrijven van je eigen verhaal of via mindfulness, theater of yoga.

Schaam je niet voor jouw verhaal, het inspireert anderen


Werkgroepen en trainingen worden gegeven in groepen van ongeveer 10 deelnemers. De trainingen zijn vooral gericht op het bevorderen van zelfhulp en persoonlijk herstel. Je kunt zelf kiezen wat het beste bij jou past. Bezoek eens een JIJenIK moment op een locatie en maak kennis met één van de peer workers. Misschien is de werkgroep Psychose of Verslaving iets voor jou? Of het Schrijfatelier. Wil je deelnemen aan een retreat of wil je zelf als peer worker aan de slag?

Wat is er zo uniek aan Enik Recovery College?

Bij ons kom je voor:

  • Persoonlijke groei
  • Zelfonderzoek
  • Ontwikkelen van inzichten
  • Zelfvertrouwen
  • Ontmoeting

Hoe is Enik Recovery College ontstaan?

Mede-oprichters Jan Berndsen en Martijn Kole vertellen erover.

Meer weten over Enik Recovery College?

man staat voor een flipover met daarop de tekst Hoop


Bekijk het volledige aanbod van Enik Recovery College op de website. Ook vind je daar ervaringsverhalen, en de adressen en openingstijden van de Enik locaties. Je kunt Enik Recovery College ook volgen op Facebook.

Bekijk ook

twee mannen zijn in gesprek over de administratie

Begeleiding door Lister

Begeleiding is er voor mensen vanaf 18 jaar met een psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblematiek. Lister begeleidt mensen thuis door onze gebiedsteams ggz of met beschermd wonen.  

Wonen bij Lister

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

Enik Recovery College

Plan je route met Google Maps
, opent in een nieuw tabblad
logo 9292ov