Terug naar alle locaties

Lister Houten Spoorhaag

Lister Houten Spoorhaag biedt begeleiding aan mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblemen. Je kunt nog niet zelfstandig wonen, maar je wilt wel toewerken naar zoveel mogelijk zelfstandigheid. Daar werken de bewoners van deze locatie aan.

  • 24 uurs begeleiding
  • 23 bewoners

Begeleiding

Wij bieden herstelondersteunende zorg. De praktische begeleiding is gericht op ontwikkeling van vaardigheden met als doel dat de bewoner toewerkt naar een zo zelfstandig mogelijk leven in de maatschappij. We verwachten dat je gemotiveerd werkt aan je eigen doelen en zelf regie neemt in jouw herstelproces. 

We bieden zorg op maat en intensieve individuele ondersteuning. Dat doen we onder meer bij het voeren van een huishouding, administratie, koken en dagactiviteiten. Daarnaast vinden er beperkt gezamenlijke activiteiten plaats op indicatie (koffiemoment, dagstart, sport, koken). We bieden 24/7 bereikbaarheid (met slaapwacht). Somatische zorg huren wij extern in. De focus van de begeleiding kan liggen op leren in zelfstandigheid of meer op behoud en kwaliteit van leven. 

Team

Ons team bestaat uit 20 medewerkers en bestaat uit: persoonlijk begeleiders, herstelcoaches, begeleiders, woonondersteuners, een sportmedewerker, trajectbegeleider, GGZ specialist, leefstijlcoach en slaapwachten.

Locatie

Lister Houten Spoorhaag is een locatie met individueel wonen in een eigen appartement met intensieve zorg in nabijheid. Het gebouw heeft drie verdiepingen en biedt ruimte aan 23 bewoners. De appartementen zijn volledig zelfvoorzienend met eigen kookvoorzieningen, douche/toilet en een eigen wasmachine. De meeste appartementen hebben een aparte slaapkamer en de ruimtes zijn ca. 30 m².

Er is geen maximale duur van bewoning, hoewel voor een leertraject in zelfstandigheid doorgaans nog wel een termijn van ca. 3 jaar wordt gerekend. Lister Houten Spoorhaag hanteert een streng beleid t.a.v. harddrugs (zijn niet toegestaan), maar zijn ruimhartig rondom blowen en roken. Wel vragen we rekening met anderen te houden in het kader van overlast.

Lister is een rookvrije organisatie. In onze gebouwen, op onze terreinen en voor de ingang van onze terreinen wordt niet gerookt. Cliënten kunnen roken in hun eigen woonruimte.

Omgeving

De locatie bevindt zich in het centrum van Houten. Winkels en ook station Houten liggen vlakbij ons complex. Met de buurt loopt een goed en betrokken contact. Men weet ons te vinden bij vragen. Dit contact wordt door ons actief onderhouden.

Daginvulling

Daginvulling is op Lister Houten Spoorhaag een individuele aangelegenheid. Voor iedereen geldt dat het hebben van een daginvulling wel wordt gezien als een zeer belangrijk aspect. Een aantal van onze bewoners hebben (betaald) werk, een aantal volgen een dagbesteding of dagactiviteiten. We  werken intensief samen met diverse dagbestedings- en activeringsplekken.  

Samenwerking

Lister Houten Spoorhaag (regio Lekstroom) werkt intensief samen met Altrecht, Jellinek, Van Houten&co en Woonin. En we participeren in bijna alle ggz gerelateerde overleggen in Houten.

Wonen bij lister?

Man zit op de bank met rood shirt en heeft een bril op en kijkt naar de andere persoon die op de bank zit.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor wonen bij Lister? Op onze aanmeldpagina Wonen leggen we je uit hoe het werkt en wat je ervoor nodig hebt. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties.

Bekijk ook

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

Een vrouw zit aan het bureau. Ze heeft lang grijs haar en ze lacht. Op het bureau liggen allemaal spullen die ze verzameld heeft.

Ervaringsverhalen

Lees de verhalen van cliënten, medewerkers, familie en naasten. Wat hebben zij meegemaakt? En wat hebben zij gedaan om zich beter te voelen? Dit zijn hun ervaringen.