Terug naar het nieuwsoverzicht

Fototentoonstelling bij Enik Nieuwegein

14 maart 2023

De fototentoonstelling van Michael Galiart is vanaf 30 maart bij Enik te Nieuwegein te bewonderen.


De expositie wordt feestelijk geopend met een hapje en drankje in het Sociaal Trefpunt. Michael is zelf bekend met sombere en euforische gevoelens. Hij portretteerde bezoekers en vrijwilligers van Enik die op wat voor manier bezig waren met persoonlijk herstel.

“Tijdens mijn depressie ben ik samen met mijn begeleider van Lister op zoek gegaan naar waar mijn vuurtje weer van ging branden. Samen besloten we een fotoproject op te zetten,” vertelt de fotograaf. In een tijdsbestek van een half jaar brachten Michael en zijn begeleider bezoeken aan Enik Recovery College.

“Tijdens het fotograferen ontstond er een concentratie die ik heel lang niet had gehad. Ik was een moment niet bezig met mijn depressie, maar met het vastleggen van de geportretteerde. In de wisselwerking ontstond een kwetsbaarheid die tegelijkertijd een kracht liet zien van de geportretteerden.”

Het resultaat is te zien in de fototentoonstelling vanaf donderdag 30 maart 16.00 uur in het Sociaal Trefpunt van Enik Recovery College, locatie Nieuwegein. Aanmelden voor de opening is niet nodig.

Deel via:

Het laatste nieuws

In gesprek over de ramadan

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis kan voelen bij Lister. Daarom doen we ons best om aandacht te besteden aan diverse feest- en herdenkingsdagen.

Maak muziek met TUNE IN in de week van het autisme.

Het Autisme Fonds heeft deze week uitgeroepen tot de week van het autisme onder de titel: "Ken je één iemand met autisme dan ken je...

Begin de lente met kunstzinnige activiteiten

Het voorjaar is voor velen een mooi moment om een frisse start te maken en iets nieuws te proberen. In...