Terug naar het nieuwsoverzicht

Fototentoonstelling bij Enik Nieuwegein

14 maart 2023

De fototentoonstelling van Michael Galiart is vanaf 30 maart bij Enik te Nieuwegein te bewonderen.


De expositie wordt feestelijk geopend met een hapje en drankje in het Sociaal Trefpunt. Michael is zelf bekend met sombere en euforische gevoelens. Hij portretteerde bezoekers en vrijwilligers van Enik die op wat voor manier bezig waren met persoonlijk herstel.

“Tijdens mijn depressie ben ik samen met mijn begeleider van Lister op zoek gegaan naar waar mijn vuurtje weer van ging branden. Samen besloten we een fotoproject op te zetten,” vertelt de fotograaf. In een tijdsbestek van een half jaar brachten Michael en zijn begeleider bezoeken aan Enik Recovery College.

“Tijdens het fotograferen ontstond er een concentratie die ik heel lang niet had gehad. Ik was een moment niet bezig met mijn depressie, maar met het vastleggen van de geportretteerde. In de wisselwerking ontstond een kwetsbaarheid die tegelijkertijd een kracht liet zien van de geportretteerden.”

Het resultaat is te zien in de fototentoonstelling vanaf donderdag 30 maart 16.00 uur in het Sociaal Trefpunt van Enik Recovery College, locatie Nieuwegein. Aanmelden voor de opening is niet nodig.

Deel via:

Het laatste nieuws

Creatief Atelier: lekker met je handen werken!

In De Meern huist in een doodgewoon bedrijfspand een prachtig initiatief: Vidas Novas (Portugees voor ‘nieuwe levens’). Een creatieve plek...

De activiteitenkalender van maart staat online

De kalender met activiteiten van maart staat online! Op de activiteitenpagina op Lister.nl zijn nu alle activiteiten van februari en maart te...

Nieuwsbrief januari 2024

Een volle eerste nieuwsbrief van het jaar.