Terug naar het nieuwsoverzicht

Creatief aan de slag in het nieuwe jaar?

20 december 2022

Na een geslaagde najaarsreeks van het Creatief Atelier, start er in het nieuwe jaar een nieuwe teken- en schildercursus. Vanaf 12 januari kunnen cliënten creatief aan de slag onder begeleiding van kunstenaar Marloes Wijtsma.

Het Creatief Atelier van kunstenaar Marloes Wijtsma is een vrijplaats voor cliënten die willen (leren) tekenen en schilderen. Op een veilige plek, onder professionele begeleiding in een kleine groep kun je deelnemen aan de lessen.

Een bezoek aan het Creatief Atelier

Linn den Hollander, Lister kwartiermaker, bezocht de laatste les uit de najaarsreeks van het Creatief Atelier. Ze vertelt: “Bij binnenkomst zie ik vijf vrouwen geconcentreerd gebogen zitten over hun teken,- en schilderwerk. Ze hebben de vijftien lessen afgerond. 

Marloes vertelt dat deze vrouwen de harde kern vormen, maar er veel meer deelnemers zijn die onregelmatig langs kwamen voor een les.”

Een reeks bestaat uit 15 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een kleine expositie. Het werk van de najaarsreeks werd tentoongesteld tijdens de laatste les. Linn: “Het resultaat van de lessen is te zien aan de muur en op de expositie tafel. Vogels, gebouwen en natuur schilderijen zijn netjes gegroepeerd voor de expositie. De deelnemers werken gestaag door, want vandaag worden er kerstkaarten gemaakt en die moeten nog even af. Als ik vraag aan de vrouwen of zij in het nieuwe jaar verder gaan, wordt er driftig geknikt: natuurlijk!”

Doe jij mee in januari?

In het nieuwe jaar start er weer een nieuwe reeks. Vanaf donderdag 12 januari kun je wekelijks van 11.00-13.00u binnenlopen bij het Creatief Atelier om te (leren) tekenen en schilderen. 

Zo wordt er gewerkt met acrylverf op doek en/of papier. Ook komen technieken zoals de nat-in-nat-techniek, pasteus werken, houtskool en pastelkrijt aan bod. Afhankelijk van de inbreng van de deelnemers stelt Marloes een passend programma samen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je je aanmelden, bel dan even met Marloes: 06-41258334.

Het Creatief Atelier is gevestigd aan de Alendorperweg 10A in Vleuten (in het Maximapark). Bekijk hier meer praktische informatie. 


Deel via:

Het laatste nieuws

2023 was een mooi jaar voor Lister

In 2023 vierde Lister haar jubileum: we bestonden 40 jaar. In ons Jaarbericht lees je de verhalen én de cijfers...

Akkoord Souvereinburg: prettig wonen voor jongvolwassenen

Kort geleden is het Akkoord Souvereinburg en omgeving ondertekend door Lister, Woonin, Movactor en de gemeente Nieuwegein. Zij werken samen...

Activering Lister-cliënten zet door

Lister ziet graag dat haar cliënten meedoen in de samenleving. Ongeveer 7 op de 10 cliënten hebben een activiteit die...