Terug naar alle locaties

Lister Lunetten

Lister Lunetten biedt beschermd wonen met begeleiding aan mensen vanaf 18 jaar met een psychiatrische kwetsbaarheid.

  • 24 uurs begeleiding
  • 35 bewoners

Begeleiding

De begeleiding is gericht op het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de cliënten. Je wordt ondersteund in hun dagelijkse leven en waar nodig gespiegeld met als doel inzicht te geven en te normaliseren. Zo kun je in je eigen kracht komen te staan en regie over je eigen leven nemen. De begeleiding is gericht op doorstroom. Elke cliënt heeft een persoonlijk begeleider. Samen met de persoonlijk begeleider maak je een begeleidingsplan. Het begeleidingsplan beschrijft de doelen waaraan je gaat werken. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, dagbesteding, financiën & administratie, sociale contacten, lichamelijke- en geestelijke gezondheid.

Locatie

Lister Lunetten beschikt over 35 beschermde woonplekken, waaronder 26 éénpersoons appartementen en 2 groepswoningen.

Lister is een rookvrije organisatie. In onze gebouwen, op onze terreinen en voor de ingang van onze terreinen wordt niet gerookt. Cliënten kunnen roken in hun eigen woonruimte.

Omgeving

De woonplekken liggen in de woonwijk Lunetten, met een winkelcentrum en wijkcentrum nabij. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Treinstation Lunetten ligt op loopafstand

Daginvulling

Aandacht voor een daginvulling is een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Samen wordt onderzocht wat je op dit levensgebied wil en welke stappen hiervoor gezet moeten worden. Er wordt toegewerkt naar tenminste vier dagdelen zinvolle dagbesteding. Lister heeft een breed aanbod aan trainingen. Aan de locatie is een trajectbegeleider Dagbesteding verbonden, die ondersteunt in de zoektocht naar zinvolle dagbesteding.

Lister Lunetten draait mee in het sociaal beheer van De Musketon, het wijkcentrum in Lunetten. Voor cliënten is er hierdoor de mogelijkheid om als vrijwilliger werkervaring op te doen, bijvoorbeeld als receptionist of als bardienst medewerker. De activiteiten zijn enerzijds gericht op het aanleren van praktische vaardigheden, maar ook het aanleren van sociale vaardigheden is een onderdeel. Vanuit De Musketon is er de mogelijkheid om andere activiteiten te ontwikkelen om de ontwikkeling van cliënten te stimuleren en verbinding te maken met de wijk. De eetgroep op vrijdagavond is een mooi initiatief, waarbij er een samenwerking tussen wijkbewoners en Lister is ontstaan.

Samenwerking

Team Lister Lunetten werkt onder meer samen met Altrecht, waaronder Altrecht ABC. Verder zijn Jellinek (verslavingszorg), het gezondheidscentrum Lunetten, de praktijkondersteuner van de huisartsen (POH), het buurtteam Lunetten, het wijkcentrum De Musketon, de wijkagenten van Lunetten en de woningbouwverenigingen belangrijke samenwerkingspartners in de wijk.

De Musketon - logo
Gezondheidscentrum lunetten - logo

Wonen bij lister?

Man zit op de bank met rood shirt en heeft een bril op en kijkt naar de andere persoon die op de bank zit.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor wonen bij Lister? Op onze aanmeldpagina Wonen leggen we je uit hoe het werkt en wat je ervoor nodig hebt. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties.

Bekijk ook

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

Een vrouw zit aan het bureau. Ze heeft lang grijs haar en ze lacht. Op het bureau liggen allemaal spullen die ze verzameld heeft.

Ervaringsverhalen

Lees de verhalen van cliënten, medewerkers, familie en naasten. Wat hebben zij meegemaakt? En wat hebben zij gedaan om zich beter te voelen? Dit zijn hun ervaringen.