Terug naar alle locaties

Lister Jaap Edendreef

Lister Jaap Edendreef biedt herstelondersteunende begeleiding, waarbij de eigen kracht centraal staat. De begeleiding is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met ernstige psychiatrische en/of verslavingsproblematiek.

  • 24 uurs begeleiding
  • 30 bewoners

Begeleiding

Geen mens is hetzelfde, zo ook niet bij Lister Jaap Edendreef. Het enige wat de bewoners allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat zij 24/7 iemand in hun nabije omgeving nodig hebben. De begeleiding is daarom op maat en daardoor erg divers. Iedere bewoner stelt samen met diens persoonlijk begeleider een plan op met individuele doelen. De begeleiding – bestaande uit persoonlijk begeleiders/herstelcoaches en woonondersteuners – ondersteunt de bewoner bij het werken aan die doelen. Soms gaat de aandacht van de begeleiding uit naar het aanleren van vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te leven. Soms gaat die aandacht uit naar stabiliseren en kwaliteit van leven in het hier en nu. Er is veel aandacht voor gezondheid, voeding en structuur. De dagelijkse maaltijden worden gezamenlijk genuttigd. Dit zijn vaste onderdelen van de dagstructuur, waarbij bewoners onderling contacten hebben.

Locatie

Lister Jaap Edendreef biedt beschermd wonen voor 30 bewoners. Er wonen 22 bewoners in een groot pand. Verder wonen er 9 bewoners in zogenaamde satellietwoningen in de buurt; hier komen begeleiders op afspraak langs. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. Bewoners beschikken over een kamer met een bed, toilet, douche en keukenblok. Er zijn ook verschillende gemeenschappelijke ruimtes, zoals een woonkamer en een dakterras. Onze locatie heeft een huiskamerfunctie, waarbij bewoners uit de wijk Overvecht een bordje mee kunnen eten op indicatie van een behandelaar.

Lister is een rookvrije organisatie. In onze gebouwen, op onze terreinen en voor de ingang van onze terreinen wordt niet gerookt. Cliënten kunnen roken in hun eigen woonruimte.

Omgeving

De locatie Lister Jaap Edendreef is gelegen in de wijk Overvecht. Voorzieningen zoals winkels, medische zorg, sportaccommodaties en een buurthuis zijn aanwezig in de wijk. De locatie is zowel per auto als openbaar vervoer goed bereikbaar.

Daginvulling

Lister Jaap Edendreef stimuleert bewoners tot (dag)activiteiten binnen- en buitenshuis. Veel bewoners hebben dagbesteding buitenshuis, zoals bijvoorbeeld bij de 50|50 Store, Enik Recovery College of bij de Stadstuin de Klopvaart. Het samen koffie/thee drinken en de maaltijden nuttigen levert een huiselijke sfeer op.

Samenwerking

Bij de aanvang van beschermd wonen/verblijf heeft het onze voorkeur dat er een behandelaar betrokken is. Wij vinden het voor de bewoner belangrijk behandeling en begeleiding op elkaar af te stemmen. Dit doen wij door hierover contact te houden met de behandelaar. Belangrijke ketenpartners zijn Altrecht, Jellinek, Gebiedsteam Overvecht Zuid, de Forensische zorgspecialisten, huisartsen en thuiszorginstanties.

Wonen bij lister?

Man zit op de bank met rood shirt en heeft een bril op en kijkt naar de andere persoon die op de bank zit.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor wonen bij Lister? Op onze aanmeldpagina Wonen leggen we je uit hoe het werkt en wat je ervoor nodig hebt. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties.

Bekijk ook

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

Een vrouw zit aan het bureau. Ze heeft lang grijs haar en ze lacht. Op het bureau liggen allemaal spullen die ze verzameld heeft.

Ervaringsverhalen

Lees de verhalen van cliënten, medewerkers, familie en naasten. Wat hebben zij meegemaakt? En wat hebben zij gedaan om zich beter te voelen? Dit zijn hun ervaringen.