Werk en activering

Mensen ontmoeten geeft je energie. Net zoals een hobby, vrijwilligerswerk of betaald werk. Deze activiteiten geven een zinvolle invulling van je dag. En daar ga je je beter van voelen. 

Daarom heeft Lister veel aandacht voor activering. We willen dat iedereen een passende en zinvolle daginvulling heeft. 

Onze herstelcoaches en trajectbegeleiders praten hierover met jou. Over jouw krachten en jouw wensen. Daar beginnen we meteen mee. Vanaf het moment dat je begeleiding begint.

Een persoon zit achter een bureau en praat met iemand

Betaald werk of een opleiding

Lister helpt. Als je graag een betaalde baan wilt. Of als je een opleiding wilt volgen. Of als je op een andere manier ervaring op wilt doen. Wij kennen veel werkgevers. En we werken met veel organisaties samen. Daardoor is er veel mogelijk.

Een passende baan via IPS

Lister werkt onder andere met Individuele Plaatsing en Steun (IPS). IPS  is voor cliënten die voor het eerst een betaalde baan zoeken. Het is ook voor cliënten die nu geen betaalde baan hebben. Maar die dat in de toekomst wel weer willen. IPS is ook voor cliënten die zich willen voorbereiden op een betaalde baan. 

We hebben gezien dat de IPS-methode goed werkt. IPS helpt jou om een baan te vinden die bij je past. En ook belangrijk: om deze baan te houden. 

Wat jij wilt staat centraal. Met IPS wordt er snel gezocht naar een baan. We ondersteunen je tijdens een langere periode. 

Meer weten over IPS? 

Vraag het de trajectbegeleiders van Lister. Zij vertellen je graag meer. 

Of neem contact op met onze IPS-coördinator. Dat is Therese Venema. Ze is bereikbaar op dit mailadres:

Je kunt Therese ook bellen. Haar nummer is:

Activering op het gebied van werk

Lister heeft meerdere activeringsprojecten en werkplekken. Hier kun je werkervaring opdoen. Maar je werkt ook aan andere zaken. Zoals je zelfvertrouwen. Je leert ook manieren om problemen op te lossen. 

De werkbegeleiders hebben vakkennis. Zij helpen je daarmee. Zodat je daar alles over leert. Je kunt aan deze projecten meedoen in Utrecht en Nieuwegein.

Een daginvulling die bij je past, laat je stevig in je schoenen staan

De projecten en werkplekken van Lister

Vrijwilligers bij Lister

Lister werkt ook met vrijwilligers. Samen met de betaalde collega’s maken zij Lister een mooie organisatie. De vrijwilligers werken vaak in ondersteunende functies. Zoals chauffeur, of interne postmedewerker. Als vrijwilliger kun je werkervaring opdoen terwijl je je verder ontwikkelt.

Tune in deelnemers op het podium

Lister activiteiten

Lister organiseert verschillende activiteiten voor cliënten. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen kan meedoen. Je kunt bijvoorbeeld muziek maken, schilderen, hardlopen of wandelen met een groep. Maar we doen nog veel meer. Lijkt het jou leuk om mee te doen? Kijk dan hier voor ons aanbod:

Activiteiten buiten Lister

Buiten Lister zijn er in bijna elke gemeente organisaties en ondernemingen die kunnen helpen met een zinvolle dagbesteding. Denk aan (vrijwilligers)werk, creatieve workshops, samen eten en sporten. Op onze zelfhulppagina vind je handige websites.

Meer lezen?

In onze folders over Individuele Plaatsing en Steun (IPS) en Werk en Activering staat nog meer informatie.

Individuele Plaatsing en Steun (IPS)

Iedereen doet graag iets waardoor je je gewaardeerd voelt. Ook als je te maken hebt met een psychiatrische kwetsbaarheid. Voor veel mensen is het hebben van een leuke betaalde baan een grote wens.
Download Individuele Plaatsing en Steun (IPS), opent in een nieuw tabblad
Folder

Werk en Activering

Een zinvolle invulling van de dag kan een belangrijke bijdrage leveren aan jouw herstel. Door mee te doen krijg je de mogelijkheid je te ontwikkelen en positieve ervaringen op te doen.
Download Werk en Activering, opent in een nieuw tabblad
Flyer