Werk en activering

Mensen ontmoeten geeft je energie. Net zoals een hobby,  vrijwilligers- of betaald werk. Deze activiteiten geven een zinvolle invulling van je dag. En daar ga je je beter van voelen. Lister heeft daarom veel aandacht voor activering in de begeleiding en zet in op dat iedereen een passende en zinvolle daginvulling heeft. Onze herstelcoaches en trajectbegeleiders bekijken met jou de mogelijkheden en bespreken jouw wensen. Vanaf het eerste moment dat je van ons begeleiding krijgt.

Een persoon zit achter een bureau en praat met iemand

Betaald werk of een opleiding

Zo helpt Lister je als je graag een betaalde baan wilt, een opleiding wilt starten of de afstand tot de arbeidsmarkt wilt verkleinen. Door ons netwerk aan werkgevers en samenwerkingspartners is er veel mogelijk.

Een passende baan via IPS

Voor cliënten die (weer) aan de slag willen in een betaalde baan of gaandeweg hun afstand tot de arbeidsmarkt willen verkleinen, werkt Lister onder andere met de methode Individuele Plaatsing en Steun (IPS). Deze succesvolle methode draagt bij in het vinden van een passende baan en deze te behouden. De IPS methode werkt vanuit acht principes. De wens van jou, als werkzoekende, staat centraal staat. Er wordt snel gezocht naar een baan en er is langdurige ondersteuning mogelijk.

De trajectbegeleiders van Lister vertellen je graag meer over IPS. Je kunt ook contact opnemen met onze IPS coördinator Therese Venema.

Arbeidsmatige activering

Lister heeft een aantal arbeidsmatige activeringsprojecten en werkplekken waar je kan werken in een werksetting die tot doel hebben werkvaardigheden te ontwikkelen en zelfredzaamheid maximaal te bevorderen. Je kunt er ook vakinhoudelijke vaardigheden opdoen. Er werken begeleiders met vakkennis, zodat je zelf ook vakinhoudelijke vaardigheden kunt opdoen. De projecten zijn verspreid over Utrecht en Nieuwegein.

Mogelijkheden bij Lister

Lister werkt ook met vrijwilligers. Zij dragen eraan bij om Lister een mooie organisatie te laten zijn. Ze werken vaak in ondersteunende functies, zoals chauffeur of interne postmedewerker. Je kunt op deze manier werkervaring opdoen terwijl je je verder ontwikkelt. 

Je kunt ook altijd buiten Lister kijken via de website van Jekuntmeer. Dit is een platform voor passend werk, leren en doen.

Een zinvolle daginvulling geeft stabiliteit”

Tune in deelnemers op het podium

Kunstzinnige activiteiten

Lister vindt het ook belangrijk dat iedereen, die dat wil, kan meedoen aan kunst- en cultuuractiviteiten. Lekker aan de slag met muziek, tekenen, schrijven of theater. Je leert kunst maken en kan kunst meemaken. Culturele activiteiten kunnen helpen bij het bevorderen van je herstel en doen je versteld staan van je eigen talent en mogelijkheden.

Meer lezen?

Bekijk onze folders over Individuele Plaatsing en Steun (IPS) en Werk en Activering.

Individuele Plaatsing en Steun (IPS)

Iedereen doet graag iets waardoor je je gewaardeerd voelt. Ook als je te maken hebt met een psychiatrische kwetsbaarheid. Voor veel mensen is het hebben van een leuke betaalde baan een grote wens.
Download , opent in een nieuw tabblad
Folder

Werk en Activering

Een zinvolle invulling van de dag kan een belangrijke bijdrage leveren aan jouw herstel. Door mee te doen krijg je de mogelijkheid je te ontwikkelen en positieve ervaringen op te doen.
Download , opent in een nieuw tabblad
Flyer