Maak je Eigen Thuis Training

Een eigen huis hebben is fijn, maar soms kan het lastig zijn om hier ook een thuis van te maken. Zeker als je dit nooit echt hebt gekend. Lister geeft de ‘Maak Je Eigen Thuis Training’ (METT), voor iedereen die wel wat steun kan gebruiken bij het maken van een thuis in je woning en in je wijk.

Eettafel met oranje stoelen en planten op de achtergrond

Landen in je huis en in de wijk

Lister heeft samen met de Tussenvoorziening, Leger des Heils en stichting Doen & Laten de Maak Je Eigen Thuis Training ontwikkeld. Het doel van het project is om terugval op het gebied van dak- en thuisloosheid te voorkomen. Samen bouwen we aan een samenleving waarin voor iedereen plek is en waarin iedereen zich thuis voelt.

“Als je net een huis hebt, kan je daar heel blij van zijn en opleven”, zegt Yvonne Beerenfenger, kwartiermaker gebiedsgericht werken en trainer bij de Lister Academie. “Maar als je er eenmaal woont, kun je ineens best gaan zoeken en tijd nodig hebben om te landen in je huis en in de wijk. Met de Maak Je Eigen Thuis Training helpen we cliënten daar echt mee.”

Nu leer ik mijn spullen uit te pakken, echt mijn thuis te maken en dat het van mijzelf is.

deelnemer

Zes bijeenkomsten

De Maak Je Eigen Thuis Training bestaat uit 5 standaard bijeenkomsten en 1 terugkombijeenkomst. In deze 6 bijeenkomsten is er tijd om samen na te denken over vragen als: ‘Wat is voor mij een thuis?’ en ’Hoe vind ik mijn plek in mijn (nieuwe) woonomgeving?’ Ook ondersteunt de training cliënten in ontdekken wat zij de wijk te bieden hebben en wat de wijk hen te bieden heeft. 

Elke bijeenkomst heeft 1 of meer thema’s. De thema´s die wij behandelen, zijn: 

“Je gaat je veel meer thuis voelen als je keuzes maakt die echt bij jou en je leven passen”, zegt Yvonne. “Daarvoor heb je nodig dat je weet wie je bent, welke kwaliteiten je hebt en wat je valkuilen zijn. Maar ook hoe je daarmee om kan gaan en bij wie je hulp kan vragen. Als je bijvoorbeeld slecht bent in geldzaken, is het fijn om een kennis of buur te vragen om samen je post door te nemen.”

Data 2024

In mei begint een nieuwe training. De bijeenkomsten zijn op donderdagmiddag.

Datum: 23 mei, 30 mei, 6 juni, 13 juni, 11 juli
Tijd: 13.30 tot 16.30. En alleen op 11 juli van 13.30 tot 17.00.
Locatie: Nansenlaan 122, 2527 EL, Utrecht

Voor vragen of aanmelden kun je contact opnemen via METT@lister.nl bellen met 06 – 1266 59 03.

Pop-up training

Behalve de hele training, is er ook een pop-up versie opgezet. Dit is 1 bijeenkomst van 3 uur. Informeer bij METT voor de startdata van de training in 2024 of voor de mogelijkheden voor een pop-up versie op locatie.