Terug naar alle locaties

Indekerngezond

Indekerngezond is een wijkinitiatief en ontmoetingsplek in Leidsche Rijn Centrum. Het is opgezet vanuit inwoners, voor en door de buurt, voor iedereen die in Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern woont en werkt.

Wat houdt Indekerngezond in?

Indekerngezond is een plek waar je jezelf kunt zijn, waar je kunt ‘landen’, jezelf kunt ontwikkelen, van betekenis kunt zijn en weer uit kunt vliegen. Inwoners kunnen hun talenten inzetten en ervaren wat zijzelf kunnen doen om hun eigen gezondheid op een positieve manier te beïnvloeden. Dit kan bijvoorbeeld als initiatiefnemer van een workshop, als deelnemer van een van de vele activiteiten, als vrijwilliger, door er gewoon te zijn en een kop koffie te drinken, anderen te ontmoeten of op een andere manier die bij hem of haar past.

Positieve gezondheid

Bij Indekerngezond wordt gewerkt vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Dit is een brede benadering van gezondheid, waarbij gezondheid omschreven wordt als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Met andere woorden: kun je je aanpassen als iets in je leven daarom vraagt? Kun je veerkrachtig omgaan met de uitdagingen van het leven? En kun je dan ondanks de ingewikkeldheden of lastige omstandigheden betekenisvolle stappen blijven zetten? We kijken met jou hoe je eigen Positieve Gezondheid kunt vergroten, en we kijken naar wat wél kan. En op welke manier professionals daar eventueel bij kunnen ondersteunen.

Hoe kan ik me aanmelden bij Indekerngezond?

Je kunt gewoon binnenlopen (maandag t/m vrijdag, 9.30-17 uur) voor een kop koffie en een praatje. Er zijn maandelijkse initiatieven, zoals workshops Positieve Gezondheid, ontmoetingsmoment op dinsdagochtend, culturele apotheek, georganiseerd door en voor bewoners van Leidsche Rijn.

Bekijk ook

twee mannen zijn in gesprek over de administratie

Begeleiding door Lister

Begeleiding is er voor mensen vanaf 18 jaar met een psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblematiek. Lister begeleidt mensen thuis door onze gebiedsteams ggz of met beschermd wonen.  

Twee mannen in gesprek

Wonen bij Lister

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.