Spring naar content

Inspiratiehuizen

Het Inspiratiehuis is een plek voor Hoop, Inspiratie, Persoonlijke Ontwikkeling, Gezamenlijk leren, Empowerment, Wederkerigheid en Verbondenheid. Deze waarden willen wij uit gaan dragen in verschillende vormen, zoals een ontmoetingsruimte, het uitwisselen van diensten, cursussen op het gebied van herstel en zelfontwikkeling en peersupport.

Het inspiratiehuis is een broedplaats voor ideeën, het delen van ervaringen en ontwikkeling. Er is ruimte voor ieders eigen verhaal en dromen.

IJsselstein e.o

Het Inspiratiehuis is een plek waar je jezelf mag zijn en waar je jezelf kunt ontwikkelen. Er is ruimte voor een gesprek tussen mensen met gelijke ervaringen en uitdagingen (peer-to-peer support). Tijdens de inloopuren kun je gewoon binnen lopen voor een kop koffie/thee, een praatje of een spelletje doen.

Op andere momenten gebruiken we de inloopruimte voor workshops en trainingen om je te ontwikkelen. Daarbij kun je denken aan trainingen rondom zelfhulp en herstel, zoals bijvoorbeeld de WRAP (Wellness Recovery Action Plan). Het gaat er om dat je kunt ontdekken wat voor jou belangrijk is in het leven en waar jij je goed bij voelt. Zodat je handvatten vindt om zelf vorm en inhoud aan je leven te geven.

Houten

  • De Uitdaging
    De Uitdaging wordt Enik Recovery locatie Houten. Het programma wordt opgenomen in het programma op de website van Enik.