Verslaving

Heb je een ernstige en chronische verslaving? En misschien ook een psychiatrische aandoening? Daardoor kun je ernstig ontregeld gedrag vertonen. Of je hebt schulden. En krijg je niet genoeg steun. Lister kan je helpen. Met huisvesting en begeleiding.

Wat houdt huisvesting en begeleiding in?

Lister heeft 2 hostels in Utrecht. Daar bieden we herstelondersteunende begeleiding. 

Vaak helpt het verblijf in een Lister hostel. Mensen voelen zich beter over de toekomst. 

Een deel van hen lukt het ook om weer zelfstandig te wonen. We bieden een goede en gezonde woonomgeving. Omdat we willen dat onze cliënten een goed leven leiden. 

In de hostels werken ook specialistische begeleiders. Zij werken samen met jou aan jouw herstel. Dat doen ze door met jou te blijven praten over je middelengebruik. 

We stellen vragen als deze: ‘Wat levert het je op? En wat kost het je?’

We kijken naar jouw sterke punten. En de punten waar je op kunt verbeteren. Zodat jouw verslaving niet alles meer bepaalt.

Bekijk ook

twee mannen zijn in gesprek over de administratie

Begeleiding

Begeleiding is er voor mensen vanaf 18 jaar met een psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblematiek. Lister begeleidt mensen thuis door onze gebiedsteams ggz of met beschermd wonen. 

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

twee vrouwen zitten op een bank en zijn in gesprek met elkaar

Locaties

Neem hier alvast een kijkje op onze locaties. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties. Bekijk waar onze locaties zich bevinden.