Eetstoornis

Worstel je met een eetstoornis, zoals anorexia? En met lange opnames op klinische afdelingen? Wil je je leven weer op de rails krijgen? Bij Lister kunnen we helpen.

Hoe begeleidt Lister jou?

Bij Lister hebben we een unieke woon- en ontwikkelplek. Dit is onze locatie Paulus Potterhage in Nieuwegein. 

Daar helpen we je om je leven weer kleur te geven. En meer betekenis. Op een manier die bij jou past. En zodat jij controle hebt. Cliënten stromen na 2 of 3 jaar door. Of ze stromen helemaal uit. Onze cliënten zijn meestal jonge vrouwen, maar niet altijd. 

Samen met jou geven we je eetproblematiek een plek. We werken aan de dingen die jouw leven zin geven. Zoals school/opleiding, werk en sociale contacten.

We willen eten normaliseren. En de manier waarop je met eten omgaat. Samenwonen met mensen die ook eetproblemen hebben kan confronterend zijn. En lastig. 

Maar we willen juist de kracht van een groep inzetten. Geen eigen bordjes en afgewogen hoeveelheden. Maar samen boodschappen doen, om de beurt koken en met elkaar aan tafel. 

Je stelt weekdoelen voor jezelf op. En die deel je met de groep. In de woning staat een groot bord waarop je schrijft wat je wil leren en doen.

De bewoners krijgen de rust en de ruimte om zichzelf beter te leren kennen. Je gaat weer dingen ondernemen. Hierdoor ontdek je nieuwe kanten van jezelf. Soms raakt de eetstoornis zelfs op de achtergrond. 

Na een aantal jaar is het voor veel cliënten geen droom meer, maar gebeurt het echt: een eigen huis, samenwonen of doorstromen naar een reguliere beschermd wonen-plek. 

Ze beginnen met een opleiding of een nieuwe baan. Ze hebben nieuwe mensen leren kennen. Er zijn nieuwe vriendschappen en relaties ontstaan. Maar het belangrijkste van alles: er is zelfvertrouwen om het leven verder aan te gaan.

Bekijk ook

twee mannen zijn in gesprek over de administratie

Begeleiding

Begeleiding is er voor mensen vanaf 18 jaar met een psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblematiek. Lister begeleidt mensen thuis door onze gebiedsteams ggz of met beschermd wonen.

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

twee vrouwen zitten op een bank en zijn in gesprek met elkaar

Locaties

Neem hier alvast een kijkje op onze locaties. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties. Bekijk waar onze locaties zich bevinden.