Eetstoornis

Lister biedt begeleiding als je al jarenlang worstelt met een eetstoornis, zoals anorexia, en met langdurige klinische opname. Je wilt je leven weer op de rails krijgen? Dan kan Lister je helpen.

Wat houdt begeleiding door Lister in?

We bieden sinds vijf jaar een unieke woon- en ontwikkelplek aan op onze locatie Paulus Potterhage in Nieuwegein. We helpen je om je leven weer kleur, vorm en inhoud te geven. De voornamelijk jonge vrouwen stromen na twee of drie jaar door of uit. We leren je om jouw eetproblematiek een plek te geven. Dit doen we door samen met jou te werken aan wat jouw leven zin geeft. Denk aan school/opleiding, werk, en sociale contacten.

Het doel is om eten en het omgaan ermee, te normaliseren. Het is confronterend en soms ook lastig om samen te wonen met andere mensen met eetproblemen. Maar we proberen juist de kracht van een groep in te zetten. Geen eigen bordjes en afgewogen hoeveelheden, maar samen boodschappen doen, afwisselend koken en met elkaar aan tafel. Ook de weekdoelen die je jezelf stelt, deel je met de groep. In de woning staat een groot whiteboard waarop je opschrijft wat je wil leren en doen.

De bewoners ervaren de rust en de ruimte om zichzelf beter te leren kennen. Door weer dingen te ondernemen, boor je nieuwe kanten van jezelf aan. De eetstoornis raakt soms zelfs op de achtergrond. Voor menigeen is het na een aantal jaren niet meer alleen een droom, maar wordt het realiteit: een eigen huis, samenwonen, doorstromen naar een reguliere beschermd wonen plek. Er is met een opleiding of baan gestart, er zijn nieuwe relaties aangegaan. Maar bovenal: er is zelfvertrouwen om het leven verder aan te gaan.

Bekijk ook

twee mannen zijn in gesprek over de administratie

Begeleiding

Begeleiding is er voor mensen vanaf 18 jaar met een psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblematiek. Lister begeleidt mensen thuis door onze gebiedsteams ggz of met beschermd wonen. 

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

twee vrouwen zitten op een bank en zijn in gesprek met elkaar

Locaties

Neem hier alvast een kijkje op onze locaties. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties. Bekijk waar onze locaties zich bevinden.