Terug naar het nieuwsoverzicht

Hoogst haalbare score modeltrouwmeting IPS voor Lister

16 februari 2023

Op 8 november 2022 vond de modeltrouwmeting van de Individuele Plaatsing en Steun (IPS) methode plaats. Dit is een tweejaarlijkse toetsing en wordt uitgevoerd door Phrenos. Het resultaat voor Lister: een voorbeeldige IPS modeltrouw, wat de hoogst haalbare score is. Daar zijn we trots op!

Tijdens de toetsing worden dossiers en documenten beoordeeld. Daarnaast worden alle betrokken personen geïnterviewd. Dat zijn cliënten en trajectbegeleiders, maar ook  herstelcoaches, de raad van bestuur, behandelaren, naasten en de arbeidsdeskundige van het UWV. Een goede beoordeling is van belang om kwaliteit te kunnen leveren in de IPS trajecten, maar ook om trajectfinanciering bij UWV en gemeente aan te kunnen vragen.

Gedrevenheid
De reviewers zien dat de trajectbegeleiders bij Lister erg gedreven en gemotiveerd zijn om cliënten te ondersteunen bij het vinden en behouden van werk. Alle betrokkenen zien het belang van IPS. Dit wordt ook onderstreept door onze raad van bestuur.

Verder concluderen de reviewers dat de impact op het leven en herstel hoog is voor cliënten die uiteindelijk werk vinden. Een van de deelnemers vertelt het volgende over het IPS-traject: “Mijn trajectbegeleider suggereerde om aan de slag te gaan als vrijwilliger bij Lister, in een totaal ander werkveld dan waar ik voor ben opgeleid. Na een half jaar als vrijwilliger, kom ik binnenkort officieel in dienst. Ik ben heel blij met de kans die me is geboden, dankzij het IPS-traject, om rustig te kunnen wennen aan werken. Ik voelde me direct geaccepteerd in het team.”

Meer informatie
Ken jij een cliënt met de wens tot het vinden van werk óf een opleiding? Bespreek dit dan met de trajectbegeleider uit jouw team. Misschien kan een IPS-traject een uitkomst bieden. Of lees hier meer over op onze pagina werk en activering.

Deel via:

Het laatste nieuws

Lister steunt het Museum van de Geest

Lister ondersteunt het Museum van de Geest in Haarlem en Amsterdam.

Lister verbetert toegankelijkheid websites

Inclusie vinden we belangrijk bij Lister. In de omgang met cliënten, maar ook in onze publicaties. Het toegankelijker maken van...

De activiteitenkalender van april staat online

De kalender met activiteiten van april staat online! Op de activiteitenpagina op Lister.nl zijn nu alle activiteiten van april te bekijken. Onderaan...