Spring naar content

Begeleiding van studenten met ASS

Pand Casa ConfettiPand Casa ConfettiEen autistische stoornis (ASS) hebben, kan je studie of het op kamers wonen belemmeren. Casa Confetti helpt studenten met ASS bij het zelfstandig wonen en studeren.

Wat is Casa Confetti?

Casa Confetti is een groepswoning in een studentenflat. Als student met ASS-problematiek woon je hier tijdelijk en krijg je begeleiding van Lister. Je wordt twee jaar ondersteund bij het aanleren van vaardigheden en bij zelfstandiger worden. Casa Confetti is een Samenwerkingsverband tussen de SSH (Stichting Studenten Huisvesting), UU (Universiteit van Utrecht) en Lister.

De begeleiding

De begeleiding vanuit Casa Confetti is twee jaar. Na twee jaar stroom je door naar reguliere studentenhuisvesting. Het is ook mogelijk om door te gaan met ambulante begeleiding. Die ontvang je van het Ambulant Autisme Team Utrecht. De begeleiding bij Casa Confetti is in groepsverband en individueel.

Meer weten?

Heb je behoefte aan meer informatie kijk dan op de locatie pagina van Leidsche Rijn & Vleuten – De Meern,  of neem contact op met team Voordeur van Lister.

Aanmelden

Aanmelden voor Casa Confetti kan bij de decaan van de UU. Als je in aanmerking komt en op de wachtlijst staat, hoor je via de decaan wanneer er een plek vrij komt. Voor de begeleiding van Casa Confetti is een ASS-diagnose nodig en een indicatie voor individuele begeleiding via een Maatwerkvoorziening. Voor de begeleiding geldt een eigen bijdrage.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.