Terug naar activiteiten bij lister

Art Based Learning 3

Deze activiteit is voorbij

Bekijk ons activiteitenoverzicht via onderstaande knop.

Wil je van kunst leren? Dan is Art Based Learning (ABL) misschien iets voor jou. Met deze methode kun je iets leren over jezelf door op een bepaalde manier naar een kunstwerk te kijken of een vraag te stellen.

Art Based Learning wordt begeleid door kunstenares Iris Honderdos. Je kunt hier alleen of samen met je begeleider aan mee doen.

Drie bijeenkomsten

Art Based Learning voor Lister bestaat uit drie bijeenkomsten:

Bijeenkomst 1:
De eerste bijeenkomst vindt plaats op de Lister locatie en duurt 1,5 tot 2 uur. Deze bijeenkomst maken kennis met elkaar en de methode. Na afloop bepaal je of je mee wilt doen met de volgende sessies.

Bijeenkomst 2:
De tweede bijeenkomst bezoeken we samen het Centraal Museum in Utrecht. We nemen 3,5 tot 4 uur de tijd in het museum en gaan aan de slag met de 6 stappen van Art Based Learning. Dat betekent dat je afwisselend rondloopt in het museum en bij elkaar komt met de groep in de educatieve ruimte. Iris begeleidt de hele middag en er gaat een begeleider van Lister mee.

Bijeenkomst 3:
De laatste bijeenkomst is een nabespreking en wordt begeleid door de begeleider van Lister. Dit duurt 1,5 tot 2 uur en is op de Lister locatie. We bespreken het bezoek en als je wilt kun je hier op een creatieve manier verder mee aan de slag. Wil je schilderen, rekenen, schrijven, dansen of iets anders? Samen bespreken we welke kunstvorm past en wie jou verder kan helpen met je creatieve idee.

Groep mensen in het museum, met op de achtergrond een abstract schilderij.

Practische informatie

Dag: Donderdag, vanaf 30 mei
Tijd: 14.00 – 16.00 (bijeenkomst 1 en 3), 13.00 – 17.00 (bijeenkomst 2)
Data alle bijeenkomsten: 30 mei, 6 juni, 20 juni
Dit is een cursus-activiteit. Je moet je voor de eerste bijeenkomst aanmelden.

Locatie: Centraal Museum Utrecht

Door wie: Een begeleider van Lister en Iris Honderdos (kunstenares
Kosten: Gratis
Aanmelden: Ja, bij Leonie Bullee via het contactformulier
Voor wie: Alle cliënten Lister (eventueel met begeleiders)

Bekijk ook

Hardlopen Noorderpark

Hardlooptraining voor alle niveaus, van absolute beginners tot gevorderde lopers. We doen een uitgebreide warming-up van ongeveer. 20 minuten met…

Wandelen Noorderpark

Ontspannen wandelen in een rustig tempo, meestal in het Noorderpark (Gagelbos) ten oosten van Overvecht. We verzamelen bij de Jaap…

Zwemmen De Kwakel

Ontspannen baantjes trekken, aquajoggen of wat oefeningen doen in het water. De watertemperatuur is ongeveer 30 graden en het zwembad…