Workshop – Spoken Word

Je gedachten, dromen en emoties kun je vaak goed aan papier toevertrouwen. In de workshop Spoken Word word je uitgedaagd om aan de hand van opdrachten te gaan schrijven. De workshop wordt gegeven door acteur, schrijver en rapper Ozan Aydogan. Samen met hem leer je schrijven op een manier die bij jou past.


Wat kan je verwachten?

De workshop duurt 4 middagen. Tijdens deze middagen nodigt Ozan je uit om terug te gaan naar momenten die voor jou een emotionele betekenis hebben. Als het nodig is zet hij theatrale opdrachten in om je hierbij te helpen. Hierna ga je schrijven. Het schrijven kan in verschillende vormen, bijvoorbeeld; Poëzie, een verhaal, spoken word of raps. 

Per middag duurt de workshop drie uur en een kwartier, met een kwartier pauze. 

Als je hierom vraagt mag je begeleider mee, maar hun wordt wel gevraagd alleen toeschouwer te zijn. Er zijn maximaal 6 deelnemers per workshop.

Praktische informatie

Locatie: De workshop wordt gegeven op je eigen woonlocatie. 
Wanneer: Dag en tijd is in overleg met het locatiehoofd of de trajectbegeleider. 
Aanmelden en vragen: Heb je interesse om de workshop naar jouw locatie te halen neem dan contact op met de kwartiermaker Kunst in de zorg: Linn den Hollander, 06-12131670, linndenhollander@lister.nl

Bekijk de ervaringen van anderen

Wat gebeurd er als je mensen vraagt om hun eigen gevoelens van eenzaamheid onder de loep te nemen? Silke van Diemen heeft hierover een documentaire gemaakt. Ze heeft mensen gevolgd die deel namen aan de Spoken Word workshops. Er zijn verschillende mensen gevolgd: een middelbare schoolklas, een jongvolwassene uit een woongroep met een psychiatrische- en verslavingsachtergrond en een seniore vrouw met een chronische ziekte. Hieronder kan je de trailer zien.