Spring naar content

Muziekproject TUNE IN


Bij TUNE IN creëren we door middel van muziek verbinding. Het maakt niet uit hoe ervaren je bent met muziek, als TUNE IN je aanspreekt ben je van harte welkom om mee te doen!

Sinds 2019 werkt Lister samen met TivoliVredenburg in het muziekproject TUNE IN. TUNE IN bestaat uit een reeks van acht workshops waarin deelnemers samen muziek maken en nieuwe manier van muziek maken leren. De begeleiding is in handen van professionele muzikanten en workshopleiders. De workshops worden gegeven op locaties in Utrecht en omgeving. 

Voor wie?
TUNE IN is voor mensen met een psychisch kwetsbaarheid voor wie muziek een middel is om te bouwen aan herstel. Iemand hoeft geen ervaring of muzikale kennis te hebben om mee te doen met TUNE IN. De groepen bestaan uit beginners tot en met ervaren muzikanten. Doordat er veel met improvisatie wordt gewerkt, gaat dat goed samen.

“Bij TUNE IN maken we samen muziek, en groeien we tegelijkertijd als mensen. Tijdens de workshops worden dingen uitgelegd over alles wat met muziek te maken heeft en doen we verschillende oefeningen, maar we maken vooral heel veel muziek!”


Veel deelnemers merken dat ze veel leren over muziek, maar ook over zichzelf als persoon. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, maken vrienden en voelen zich meer  onderdeel van de maatschappij. In het begin kan het spannend zijn om mee te doen. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen op zijn eigen tempo meedoet. Zo kun je bijvoorbeeld een keer komen kijken en je mag altijd aangeven dat je liever niet mee doet met bepaalde oefeningen. Ook kun je met de begeleiders van de workshops praten over dingen waar je tegenaan loopt in de workshops. 

“Door TUNE IN speel ik op mijn muziekinstrumenten en ben ik de hele dag bezig met muziek maken. Het is inspirerend en maakt me blij!”

  

Heb je interesse?
Maandag 14 maart  zijn we gestart met een nieuwe workshopreeks van TUNE IN! De data voor de nieuwe reeks in 2022 zijn:

28 maart van 13.00-16.00u in Db’s studio’s
4 april van 13.00-16.00u in het Muziekhuis
11 april van 13.00-16.00u in het Muziekhuis
25 april van 13.00-16.00u in het Muziekhuis
2 mei van 13.00-16.00u in het Muziekhuis
9 mei in TivoliVredenburg (tijden worden nog bekend gemaakt)
16 mei in TivoliVredenburg (tijden worden nog bekend gemaakt)

Kun je deze periode niet? Houd dan de website in de gaten, want vanaf eind mei staan er een aantal losse workshops gepland. De data hiervan zijn:

30 mei van 13.00-16.00u in het Muziekhuis
13 juni (locatie en tijd worden nog bekend gemaakt)
27 juni van 13.00-16.00u in het Muziekhuis

Voor vragen en om je aan te melden kun je contact opnemen met Andrea Schmitz.
E:
andreaschmitz@lister.nl
T: 0613582772

TUNE IN op YouTube (26 juli 2021):

 

TUNE IN op YouTube (13 februari 2020):

 

TUNE IN wordt mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, TivoliVredenburg en Lister.
Logo tune inLogo Tivoli Vredenburg