Spring naar content

Muziek maken: TUNE IN


Uit jij je graag door te schrijven, zingen, een instrument bespelen? Of wil je dit leren? Dan is TUNE IN  iets voor jou!

Sinds 2019 werkt Lister samen met TivoliVredenburg in het muziekproject TUNE IN. Bij TUNE IN ga je onder begeleiding van professionele muzikanten gezamenlijk nieuwe creatieve muziekstukken maken. Er is geen muzikale kennis nodig om mee te doen. Tijdens de sessies leer je met de andere deelnemers improviseren, samenspel en muziek maken. Met aandacht voor luisteren naar je intuïtie en luisteren naar elkaar.

“Bij TUNE IN maken we samen muziek, en groeien we tegelijkertijd als mensen. Tijdens de workshops worden dingen uitgelegd over alles wat met muziek te maken heeft en doen we verschillende oefeningen, maar we maken vooral heel veel muziek!”


Voor wie?
TUNE IN is voor mensen met een psychisch kwetsbaarheid voor wie muziek een middel is om te bouwen aan herstel. 

Deelnemers merken dat ze veel leren over muziek, maar ook over zichzelf als persoon. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, maken vrienden en voelen zich meer onderdeel van de maatschappij. In het begin kan het spannend zijn om mee te doen. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen op zijn eigen tempo meedoet. Zo kun je bijvoorbeeld een keer komen kijken of je begeleider meenemen. Ook mag je altijd aangeven dat je liever niet mee doet met bepaalde oefeningen. 

De sessies worden gegeven door ervaren professionele muzikanten. Zij worden geholpen door peer muzikanten.

Aanbod
Bekijk het TUNE IN aanbod hieronder om te zien of er een groep bij jou in de buurt is:

“Door TUNE IN speel ik op mijn muziekinstrumenten en ben ik de hele dag bezig met muziek maken. Het is inspirerend en maakt me blij!”

  

TUNE IN wordt mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, TivoliVredenburg en Lister.
Logo tune inLogo Tivoli Vredenburg