Terug naar het nieuwsoverzicht

Wens: Wat doet een NS-machinist?

14 november 2023

Toen herstelcoach Laura Schouwstra haar cliënt Rob vroeg naar zijn wens voor de wensenactie van Lister 40 jaar, zei hij dat hij zijn wens niet eens uit ging spreken omdat het toch niet mogelijk was. Donderdag 9 november was duidelijk aan zijn gezicht af te lezen hoe groot die wens van hem was. Rob is gek van treinen en wilde heel graag kennismaken met het werk van een NS-machinist. En dat kon afgelopen donderdag.

Rob heeft een fantastische middag, vanaf het moment dat hij en Laura tussen alle machinisten en conducteurs een bak koffie gaan drinken, staat er een glimlach van oor tot oor op zijn gezicht. En die glimlach bleef daar de hele middag. Rob had geen woorden meer. Zó ontzettend genoot hij. 

Onder begeleiding van treinmachinist Dolf hebben Rob en Laura veel gezien en ervaren. Dolf heeft hen bijvoorbeeld uitgelegd hoe de trein tegenwoordig op seconden nauwkeurig rijdt en wat de invloed van blaadjes op het spoor echt is.

Wensen van cliënten vanwege 40 jaar Lister
Lister bestaat dit jaar 40 jaar. Om dit te vieren hebben we cliënten gevraagd hun diepste wens in te dienen. Veel cliënten hebben van deze gelegenheid gebruikgemaakt. Rob was daar een van. Veel dank aan de NS dat zij ons in staat hebben gesteld de wens van Rob in vervulling te laten gaan.

Deel via:

Het laatste nieuws

Pride activiteiten bij Lister

Op 1 juni is het Pride Utrecht. Op die dag vieren we dat iedereen zichzelf mag zijn. Het maakt niet uit...

Lister vervulde de wens van Michael

Vorig jaar bestond Lister 40 jaar. Daarom hebben we voor veel cliënten een speciale wens in vervulling laten gaan. Door...

Lister helpt: hoe maak je van je huis een thuis?

Lister bouwt graag mee aan een samenleving waarin voor iedereen plaats is en waarin iedereen zich thuis voelt. Maar hoe...