Terug naar het nieuwsoverzicht

Vijftien locaties van Lister ontvingen certificaat duurzaamheid

16 november 2023

Vijftien locaties van Lister hebben een certificaat ontvangen in het kader van de Milieuthermometer Zorg. Vijf locaties kregen een zilveren certificaat, de overige tien een bronzen. De certificaten werden uitgereikt aan de locaties door wethouder Lot van Hooijdonk.

In 2019 heeft Lister de Green Deal ondertekend. Sindsdien hebben we ons verplicht aan de Milieuthermometer Zorg. Als organisatie zijn we verplicht om duurzame maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terug te verdienen zijn. Een voorbeeld daarvan is het aanbrengen van energiezuinige LED-verlichting. De Milieuthermometer Zorg gaat verder. Verduurzaming gaat niet alleen over energie besparen, maar bijvoorbeeld ook over gezond eten en het scheiden van afval. De locaties met het bronzen certificaat maken bijvoorbeeld gebruik van schoonmaakmiddelen met het EU Ecolabel, scheiden afval en beschikken over waterbesparende douches. Het zilveren certificaat vraagt meer van een organisatie. Zo dient er een gedegen duurzaamheidsbeleid te zijn. 

Bij de uitreiking van de certificaten was ook Gea van Oortmarssen aanwezig, coördinator duurzame zorg Provincie Utrecht. Zij noemde ons koploper bij het verduurzamen van de zorg. Daarnaast zegt ze het volgende: “Het is extra mooi dat het bij jullie niet alleen om de gebouwen gaat, maar ook om bewustwording bij de cliënten. Als zij straks zelfstandig wonen, zijn ze goed voorbereid op de kosten van energie en de manier waarop je energie kunt besparen.”

Deel via:

Het laatste nieuws

‘Meedoen met activiteiten kan een overwinning zijn op jezelf’

Binnen Lister wordt activering van cliënten steeds belangrijker. Maar hoe pak je dat aan?

2023 was een mooi jaar voor Lister

In 2023 vierde Lister haar jubileum: we bestonden 40 jaar. In ons Jaarbericht lees je de verhalen én de cijfers...

Akkoord Souvereinburg: prettig wonen voor jongvolwassenen

Kort geleden is het Akkoord Souvereinburg en omgeving ondertekend door Lister, Woonin, Movactor en de gemeente Nieuwegein. Zij werken samen...