Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Tussen Lagen – een album over psychische kwetsbaarheid

Tussen Lagen – een album over psychische kwetsbaarheid

De Utrechtse singer-songwriter Tamara van Esch presenteert vrijdag 29 april haar nieuwe album Tussen Lagen in TivoliVredenburg. De nummers op deze plaat zijn geïnspireerd door de verhalen van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Zo interviewde Tamara ook een aantal mensen bij Enik Recovery College en wil ze hun verhaal een podium geven door middel van muziek.

Tamara vindt het belangrijk dat de verhalen van mensen met een psychische kwetsbaarheid gehoord worden. Verhalen die voor veel mensen vaak nog onbekend zijn. Zo hoopt ze mensen met elkaar te verbinden en aan te moedigen om open te praten over hun gevoelens of psychische gesteldheid: “Ik werd verrast door de openheid van de mensen die ik heb geïnterviewd. Elk verhaal sprak hoop uit en inspireerde mij.”

Tamara’s interesse in de belevingswereld van mensen met een psychische kwetsbaarheid resulteerde in songteksten en artwork die samen met hen zijn gemaakt. Het verhaal van Baukje bijvoorbeeld inspireerde Tamara tot het maken van de single Trechter.  Tamara: “Dit nummer symboliseert de belevingswereld van iemand die constant overprikkeld is en moeite heeft met het filteren van binnenkomende informatie. Ze ervaart als het ware een trechter met gaten in het brein en probeert deze met veel geduld te dichten, zodat ze minder snel overprikkeld raakt.” Voor zowel het album als elke single is een artwork gemaakt die geïnspireerd is op tekeningen van de betreffende belevingswereld.

Album release
Ben je benieuwd naar haar album? Vrijdag 29 april is Tamara te horen en zien in TivoliVredenburg. Ga voor meer informatie en de kaartverkoop naar de website van Tivoli