Terug naar het nieuwsoverzicht

Strategiesessie ‘Van beschermd wonen naar een beschermd thuis: 8 jaar later’

4 oktober 2023

Op 27 oktober vindt er een strategiesessie van het kennisplatform Utrecht Sociaal plaats. Het onderwerp is ‘Van beschermd wonen naar een beschermd thuis: 8 jaar later’. Juul Reinking zal hieraan meedoen.

Eind 2015 verscheen het rapport Van Beschermd Wonen naar Beschermd Thuis. Het rapport bood een perspectief voor de ambulantisering van Beschermd Wonen; niet langer wonen in een 24-uursvoorziening, maar wonen in een eigen huis met de ondersteuning die nodig is. We zijn nu acht jaar verder, maar waar staan we nu in deze transitie in de regio Utrecht? Wat gaat goed en wat kan beter? En wat gaat ons helpen om de overgang van Beschermd Wonen naar Beschermd Thuis een stap verder te brengen?

Tijdens de sessie op 27 oktober is er een gesprek met Erik Dannenberg (voorzitter van onder andere Divosa), Rachel Streefland-Driesprong (wethouder gemeente Utrecht), onze bestuurder Juul Reinking, Reijnder Jan Spits (manager Volkshuisvesting van Portaal) én een bewoner.

Voor wie?
Deze strategiesessie is bedoeld voor bestuurders, managers, beleidsmedewerkers, onderzoekers, ervaringsdeskundigen en professionals in het domein van beschermd wonen en maatschappelijke opvang.

Door wie?
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de initiatiefgroep Beschermd Thuis van het kUS.

Praktische informatie
Datum: Vrijdag 27 oktober 2023
Tijd: 12.30 – 17.00
Locatie: Social Impact Factory, Vredenburg 40 te Utrecht

Aanmelden
Meld je op de website van het kUS aan voor de bijeenkomst.

Deel via:

Het laatste nieuws

2023 was een mooi jaar voor Lister

In 2023 vierde Lister haar jubileum: we bestonden 40 jaar. In ons Jaarbericht lees je de verhalen én de cijfers...

Akkoord Souvereinburg: prettig wonen voor jongvolwassenen

Kort geleden is het Akkoord Souvereinburg en omgeving ondertekend door Lister, Woonin, Movactor en de gemeente Nieuwegein. Zij werken samen...

Activering Lister-cliënten zet door

Lister ziet graag dat haar cliënten meedoen in de samenleving. Ongeveer 7 op de 10 cliënten hebben een activiteit die...