Terug naar het nieuwsoverzicht

Samenwerking Lister en Portaal: een groot succes

20 juli 2022

Mensen met een psychiatrische aandoening zo zelfstandig als mogelijk laten wonen in een gemengd complex met reguliere huurders. De gemengde woonvorm is een succes. In samenwerking met woningcorporatie Portaal heeft Lister de nieuwe locatie Romulus 1,5 jaar geleden ingebruikgenomen. Onze Lister collega’s Nathalie Zekri en Suzan Popović werden samen met Erik Patist van Portaal geïnterviewd over het succes van Romulus voor een artikel van Platform31.

Sinds anderhalf jaar wonen er 24 mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid in het appartementencomplex Romulus, samen met ruim veertig reguliere huurders. Er is 24 uur per dag zorg beschikbaar. De kwetsbare bewoners worden begeleidt met als doel dat ze uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. De bewoners leren te zorgen voor het eigen huishouden, moeten een dagbesteding hebben en leren contact te maken met omwonenden.

Samenwerken is het succes

Het succes zit volgens de drie in de intensieve samenwerking. Belangrijk is een gedeelde missie en visie op de samenwerking en duidelijke afspraken. En moet je elkaar vertrouwen.

Neem de tijd

Meer weten over Romulus en de samenwerking tussen Lister en Portaal? Of de tips van Nathalie Zekri, Suzan Popović en Erik Patist over de samenwerking tussen woningcorporaties en zorginstanties lezen? Neem dan de tijd om dit artikel te lezen op Platform31.

Deel via:

Het laatste nieuws

2023 was een mooi jaar voor Lister

In 2023 vierde Lister haar jubileum: we bestonden 40 jaar. In ons Jaarbericht lees je de verhalen én de cijfers...

Akkoord Souvereinburg: prettig wonen voor jongvolwassenen

Kort geleden is het Akkoord Souvereinburg en omgeving ondertekend door Lister, Woonin, Movactor en de gemeente Nieuwegein. Zij werken samen...

Activering Lister-cliënten zet door

Lister ziet graag dat haar cliënten meedoen in de samenleving. Ongeveer 7 op de 10 cliënten hebben een activiteit die...