Terug naar het nieuwsoverzicht

Persoonlijk begeleiders organiseren natuurworkshops

26 april 2023

Persoonlijk begeleiders Daan Paans en Lowie Calle leerden elkaar kennen op de opleiding Social Work. Vanuit een betrokkenheid bij de natuur en een sociaal rechtvaardigheidsgevoel hebben ze elkaar gevonden. Hun gesprekken gingen over ecosystemen, de kracht van kunst, de schaduwkanten van het kapitalisme en welzijn in de huidige samenleving. Hun werk bij Lister bracht hen op een idee. Zij willen de gesprekken gaan vormgeven in een project dat goed is voor de cliënten van Lister.

Ze maakten verschillende collega’s en organisaties enthousiast. Er werd een workshopvorm uitgedacht: Door te wandelen en de natuur te bekijken in de directe omgeving. Daarna worden de ervaringen en materialen verwerkt in een kunstvorm.  Er wordt gewerkt met een  cyanotype (een blauwdrukvorm) en worden er foto’s gemaakt met een echte camera. Iedere workshop komt een andere kunstvorm aan bod. Deelnemers mogen ook zelf een vorm kiezen. De locatie is het Natuurkwartier in Nieuwegein: oude natuur in de nieuwe stad.

Iedere workshop komt een andere kunstvorm aan bod. Deelnemers mogen ook zelf een vorm kiezen. De locatie is het Natuurkwartier in Nieuwegein: oude natuur in de nieuwe stad.

De chill-pil
Daan richt zich meer op de kunst vanwege zijn achtergrond als fotograaf, Lowie richt zich meer op de ecologische kant van het project. Lowie: “het is bewezen dat de natuur het cognitief denkvermogen verbetert en mensen ervaren dat ze onderdeel zijn van iets groters”. Na een try-out van de workshop in het natuurkwartier waren de deelnemers positief, mindful en Lowie sliep heerlijk: “Het werkt als een Chill Pill”.

Daan en Lowie gaan de workshops zelf begeleiden, maar hopen dat door een groeiend succes de workshops voor heel Lister ingezet gaan worden.

Ben je nieuwsgierig? Lees meer over de workshop en meld je aan!

Deel via:

Het laatste nieuws

De Lister activiteitenkalender voor oktober is er

De kalender met de activiteitenkalender van oktober staat online! Op de vernieuwde activiteitenpagina zijn nu alle activiteiten van september en oktober te...

Socialrun: Lister deelnemers liepen 555 kilometer in 48 uur!

De Socialrun zit er weer op. Lister medewerkers en cliënten liepen dit weekend 555 kilometer in 48 uur voor het...

Volg en steun Lister tijdens de Socialrun

De Socialrun is gestart! Ook team Lister is weer van de partij. Tussen vrijdag 15 en zondag 17 september 2023...