Terug naar het nieuwsoverzicht

Persbericht: Activiteiten bij Lister tijdens de week van de mentale gezondheid

3 mei 2023

Kajakken, bootcampen, sloepvaren. Lister organiseert het allemaal tijdens de Week van de Mentale Gezondheid. En de meeste activiteiten zijn gratis!

Mensen voelen zich pas écht fit als niet alleen het lichaam, maar ook de geest in balans is. Aandacht voor mentale weerbaarheid is essentieel. Daarom heeft de Rijksoverheid organisaties opgeroepen van 22 tot en met 28 mei 2023 mee te doen aan de Week van de Mentale Gezondheid. Deze week is bedoeld voor alle Nederlanders, met dit jaar specifieke aandacht voor jongeren en jongvolwassenen, werkenden en mensen in een kwetsbare positie. Lister doet graag mee.

Wat gaan we deze week doen?
Ongeveer vijftig medewerkers van Lister organiseren activiteiten voor cliënten, hun naasten, collega’s en andere geïnteresseerden. De activiteiten zijn gericht op zingeving, creativiteit, gezond leven, gezellig meedoen en goed in je vel zitten. Lister wil mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. En waar mogelijk het netwerk van cliënten vergroten door hen in de gelegenheid te stellen nieuwe mensen te ontmoeten. Een fijn sociaal netwerk én beweging zijn belangrijk voor je mentale gezondheid. Daarom zijn de activiteiten gericht op het ontmoeten van mensen en samen iets leuks ondernemen. Ons thema voor deze week is dan ook: Meedoen & Ontmoeten.

Waar zijn de activiteiten?

De activiteiten worden bij heel Lister georganiseerd. In Utrecht, Houten, Nieuwegein, IJsselstein en Leerdam vinden verschillende activiteiten plaats. Voor het exacte aanbod en de locaties zie www.lister.nl/week-van-de-mentale-gezondheid.

Aanmelden

Iedereen kan zich aanmelden voor een activiteit naar keuze op de website. Voor sommige activiteiten is aanmelden niet nodig, daar kun je gewoon naartoe.

Deel via:

Het laatste nieuws

Nog even nagenieten van de Week van de Mentale Gezondheid

Vorige maand van 22 tot 28 mei was de Week van de Mentale Gezondheid. Lister heeft dit jaar voor het...

Utrecht Canal Pride & Lister

Op zaterdag 3 juni vindt de Canal Pride weer plaats in Utrecht. Helaas is er geen Listerboot dit jaar. Wél...

Doe mee met de Week van de Mentale Gezondheid

Deze week organiseert Lister veel verschillende activiteiten die alles te maken hebben met gezelllig meedoen, zingeving, gezond leven en lekker...