Terug naar het nieuwsoverzicht

Opening beautysalon Pem Roos

10 maart 2022

Vanmiddag opent beautysalon Pem Roos in Overvecht haar deuren! Ook wethouder Linda Voortman (W&I) is hierbij aanwezig. Pem Roos is opgericht door Pembegul. In de salon kunnen mensen met een klein budget zich laten harsen, epileren en een gezichtsbehandeling krijgen. Klanten kunnen ook betalen met de U-pas.

Passie

Pembegul is een enorme krachtige vrouw. Ze doet ondanks alles veel vrijwilligerswerk. Ze heeft heel wat obstakels moeten overwinnen om uiteindelijk haar eigen salon te kunnen openen. Met financiële problemen en een kwetsbare gezondheid (zowel psychisch als fysiek) is zij uiteindelijk uitgekomen bij haar passie: een schoonheidssalon. 

Nu is ze druk bezig om eraan te werken dat ze uiteindelijk financieel onafhankelijk wordt. Pembegul vindt het erg belangrijk dat vrouwen goed voor zichzelf kunnen zorgen. Haar doelgroep is ‘kwetsbare vrouwen uit Overvecht´. En omdat Pembegul een vrouw is die ergens 200 procent voor gaat, hebben we er alle vertrouwen in dat dit haar gaat lukken! Beautysalon Pem Roos is te vinden op Gangesdreef 124 in Utrecht. Wil jij een afspraak maken? Stuur dan een mail naar pemroosutrecht@gmail.com of bel (06) 287 20 672.

Ondersteuning van trajectbegeleider

De afgelopen twee jaar kreeg Pembegul in dit hele proces ondersteuning van trajectbegeleider Hilde Koelmans. Zij geloofde dat dit een succes kon worden. Ze ging mee naar informatiebijeenkomsten over parttime ondernemen, naar de KvK en hielp haar bijvoorbeeld met het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. Voor Hilde was dit ook een nieuw proces: “Ik heb wel vaker de wens gehoord van een cliënt om zzp’er te worden, maar dan was er meestal een gebrek aan realiteitszin. Pembegul wist vanaf het begin hoe ze het wilde aanpakken. Bovendien heeft ze een groot netwerk in Overvecht, omdat ze overal vrijwilligerswerk doet een heeft gedaan. Dus ik had er vanaf het begin veel vertrouwen in. Het is erg mooi om dit samen met haar te doen.”

Parttime Ondernemen

Pem Roos is een parttime onderneming, wat wil zeggen dat Pembegul maximaal 23.5 uur per week aan haar onderneming mag werken en 25% van haar inkomsten (met een max van 200 euro per maand) mag houden, bovenop haar bijstandsuitkering. Parttime Ondernemen (PTO) wordt mogelijk gemaakt door de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Utrecht. Het geeft Pembegul de gelegenheid om rustig toe te groeien naar een zelfstandig inkomen. Pas wanneer de inkomsten structureel boven de bijstandsgrens zitten, laat de gemeente haar los. Dat geeft een gevoel van veilgheid en zekerheid. Net wat Pembegul nodig heeft om haar salon tot een succes te maken.

Deel via:

Het laatste nieuws

Vijftien locaties van Lister ontvingen certificaat duurzaamheid

Vijftien locaties van Lister hebben een certificaat ontvangen in het kader van de Milieuthermometer Zorg. Vijf locaties kregen een zilveren...

Afzien en inzien

‘Ik ga hardlopen deze keer’, zei Victor vastberaden op de eerste teambijeenkomst voor de Socialrun die ik had georganiseerd. Ik...

Wens: Wat doet een NS-machinist?

Toen herstelcoach Laura Schouwstra haar cliënt Rob vroeg naar zijn wens voor de wensenactie van Lister 40 jaar, zei hij...