Terug naar het nieuwsoverzicht

Lister zoekt een voorzitter en lid raad van toezicht

11 juli 2022

Leeuwendaal zoekt voor Lister een voorzitter en lid raad van toezicht (met zorginhoudelijke expertise) omdat de zittingstermijnen van een van de leden (per 1 oktober 2022) en van de voorzitter (per 1 januari 2023) aflopen.

Raad van toezicht van Lister

De raad van toezicht van Lister bestaat uit vijf personen en heeft 3 commissies: Auditcommissie, Kwaliteitscommissie en de Remuneratiecommissie. De raad van toezicht heeft in 2017 haar visie expliciet vastgelegd. Samengevat houdt deze in: de raad van toezicht houdt toezicht vanuit de maatschappelijke doelstelling van Lister en vervult deze opgave vanuit de volgende formele rollen: toezichthouden, werkgever van de raad van bestuur, advies/klankbord van de raad van bestuur.

Binnen de raad van toezicht van Lister moeten diverse deskundigheden aanwezig zijn teneinde het brede spectrum van de stichting te kunnen overzien. Bij de samenstelling wordt dan ook gelet op voldoende spreiding van de deskundigheden en maatschappelijke achtergronden van de leden, zodat zij gezamenlijk beschikken over de vereiste kennis en ervaring om de doelen van beleid en strategie, de dienstverlening, de organisatie en de bedrijfsvoering in algemene zin te kunnen beoordelen. Ter aanvulling van de deskundigheden van de huidige leden, zoekt Lister op korte termijn naar een lid raad van toezicht met zorginhoudelijke expertise.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets? Leest u dan de volledige vacaturetekst en het functieprofiel dat u op de website van Leeuwendaal kunt downloaden.

Deel via:

Het laatste nieuws

2023 was een mooi jaar voor Lister

In 2023 vierde Lister haar jubileum: we bestonden 40 jaar. In ons Jaarbericht lees je de verhalen én de cijfers...

Akkoord Souvereinburg: prettig wonen voor jongvolwassenen

Kort geleden is het Akkoord Souvereinburg en omgeving ondertekend door Lister, Woonin, Movactor en de gemeente Nieuwegein. Zij werken samen...

Activering Lister-cliënten zet door

Lister ziet graag dat haar cliënten meedoen in de samenleving. Ongeveer 7 op de 10 cliënten hebben een activiteit die...