Terug naar het nieuwsoverzicht

Lister vervulde de wens van Michael

22 mei 2024

Vorig jaar bestond Lister 40 jaar. Daarom hebben we voor veel cliënten een speciale wens in vervulling laten gaan. Door slecht weer werd de wens van Michael steeds uitgesteld. Maar pas geleden was het dan zo ver: hij ging een middag zeilen op het Haringvliet.

Samen met een vriend, 5 andere cliënten en 2 begeleiders ging Michael een middag zeilen in een bijzondere boot op het Haringvliet. ‘The Magic’  is een America-Cupper van 19 meter en kan meedoen aan de ‘Formule-1’ in het zeilen. Er is er maar één van in Nederland. De boot ligt in de haven van Hellevoetsluis.

MIchael werkt hard aan zijn herstel. 3 jaar geleden heeft hij zich flink in de nesten gewerkt door een psychische kwetsbaarheid. Dat heeft zijn leven op zijn kop gezet. Herstellen kost best veel tijd en energie. Een dag zeilen op de ‘The Magic’ zou een enorme opkikker betekenen voor Michael zelf én voor enkele andere cliënten en begeleiders. Michael: ‘Tijdens het zeilen vergeet je al je zorgen en problemen voor een dag en nog een tijd daarna.’

Zeilen is een prima manier van activering

De wenscommissie van Lister honoreerde Michaels wens al vorig jaar, toen Lister haar jubileum vierde. De bedoeling was dat de groep eerder ging, maar het weer was steeds te slecht. Maar deze keer ging het wél goed. Het was een prima dag voor ‘The Magic’, een boot die met weinig wind toch snel kan varen. 

Niet alleen Michael had een geweldige dag. ‘Normaal zit ik elke dag op de bank, dus dit is wel een hele stap’, zei Vincent. ‘Ik was verbaasd dat ik een uur lang rustig kon blijven zitten met mijn normaal gesproken drukke hoofd. Het water bracht me zoveel rust. Wat een ervaring’, aldus Renske. ‘Wat een goede manier van activering’, zei Marcella. Dank aan iedereen die Michaels wens mogelijk maakte!

Michael en de andere clienten op de zeilboot
Michael (op de rug gezien) en zijn gezelschap op de zeilboot.

Deel via:

Het laatste nieuws

‘Meedoen met activiteiten kan een overwinning zijn op jezelf’

Binnen Lister wordt activering van cliënten steeds belangrijker. Maar hoe pak je dat aan?

2023 was een mooi jaar voor Lister

In 2023 vierde Lister haar jubileum: we bestonden 40 jaar. In ons Jaarbericht lees je de verhalen én de cijfers...

Akkoord Souvereinburg: prettig wonen voor jongvolwassenen

Kort geleden is het Akkoord Souvereinburg en omgeving ondertekend door Lister, Woonin, Movactor en de gemeente Nieuwegein. Zij werken samen...