Terug naar het nieuwsoverzicht

Lister verbetert toegankelijkheid websites

29 maart 2024

Inclusie vinden we belangrijk bij Lister. In de omgang met cliënten, maar ook in onze publicaties. Het toegankelijker maken van onze websites hoort daarbij. Het is voor Lister niet verplicht. Toch willen we dat alle bezoekers de informatie op onze websites zo goed mogelijk kunnen begrijpen.

Hoe werkt Lister aan toegankelijkheid websites?

Eind 2023 hebben we onze websites lister.nl en werkenbijlister.nl laten testen op toegankelijkheid door Accessibility. Daarnaast hebben we gesprekken gevoerd met cliënten en medewerkers. We deden het zeker niet slecht, maar er konden zeker dingen beter!

Zo hebben we het volgende verbeterd: 

Momenteel onderzoeken we de aanwezige pdf-bestanden. Deze zijn nog niet voldoende toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. We bekijken welke pdf-bestanden echt noodzakelijk zijn, en of de informatie in een pdf ook op een webpagina gezet kan worden. Verder willen we de formulieren op de websites toegankelijker maken.

Zie je op onze websites nog verbeterpunten? Laat het ons weten!

Deel via:

Het laatste nieuws

Lister steunt het Museum van de Geest

Lister ondersteunt het Museum van de Geest in Haarlem en Amsterdam.

De activiteitenkalender van april staat online

De kalender met activiteiten van april staat online! Op de activiteitenpagina op Lister.nl zijn nu alle activiteiten van april te bekijken. Onderaan...

Lister ontwikkelt virtuele ontmoetingsplaats voor cliënten

Lister lanceert in het najaar een virtuele ontmoetingsplaats voor cliënten: Mijn Lister. Wat is het en wat kunnen cliënten ermee?...