Terug naar het nieuwsoverzicht

Lister steunt het Museum van de Geest

11 april 2024

Ook dit jaar steunt Lister weer van harte het Museum van de Geest. Als ‘geestverwant’ zijn we donateur van dit museum, dat het stigma rond psychische kwetsbaarheid wil helpen verminderen. 

Het museum heeft twee vestigingen. Op de locatie in Haarlem, het voormalige Dolhuys, ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest en die van anderen. De vestiging in Haarlem heeft in 2022 de European Museum of the Year Award gewonnen. Tot juni loopt daar de tentoonstelling Epos van de Geest van Laurence Aëgerter. Hier is onder andere een wandkleed van 38,5 meter lang te zien over het ‘epos van de geest’.

Op de locatie in Amsterdam is Outsider Art te zien. Met deze term worden kunstenaars bedoeld die buiten de norm van de kunstwereld staan. Vaak hebben zij een psychische kwetsbaarheid. Tot 1 december kun je de tentoonstelling Who Cares? bezoeken. Het is een eerbetoon aan de slachtoffers en helden van de zorg tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wil je wel graag iets meer zien, maar heb je even geen tijd om naar het museum toe te gaan? Je kunt ook de online expositie ‘Over het hoofd gezien’ bezoeken. Die is ontwikkeld in de coronatijd, maar nog steeds online te bekijken. 

Deel via:

Het laatste nieuws

De activiteitenkalender van juni staat online

De kalender met activiteiten van juni staat online! Op de activiteitenpagina op Lister.nl zijn nu alle activiteiten van juni te bekijken. Onderaan...

Pride activiteiten bij Lister

Op 1 juni is het Pride Utrecht. Op die dag vieren we dat iedereen zichzelf mag zijn. Het maakt niet uit...

Lister vervulde de wens van Michael

Vorig jaar bestond Lister 40 jaar. Daarom hebben we voor veel cliënten een speciale wens in vervulling laten gaan. Door...