Terug naar het nieuwsoverzicht

Lister helpt: hoe maak je van je huis een thuis?

7 mei 2024

Lister bouwt graag mee aan een samenleving waarin voor iedereen plaats is en waarin iedereen zich thuis voelt. Maar hoe maak je een thuis in je woning en in je wijk? Veel mensen worstelen daarmee. Daarom helpt Lister een handje.

Samen met de Tussenvoorziening, de Stichting Doen & Laten en het Leger des Heils ontwikkelde Lister de Maak je Eigen Thuis Training (METT). Die is er voor iedereen die wel wat steun kan gebruiken bij het maken van een eigen thuis. 

De training bestaat uit vijf reguliere bijeenkomsten en een terugkomdag, elk met een eigen thema. Er is tijd om na te denken over vragen als ‘Wat is voor mij een thuis?’ en ‘Hoe vind ik mijn plek in mijn (nieuwe) woonomgeving?’. Door samen onder deskundige leiding bezig te zijn met het onderwerp steek je er als deelnemer altijd wat van op! 

De training wordt gehouden in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Iedereen die in de wijk woont of werkt is van harte welkom. Deelnemende Lister-cliënten hoeven niet uit Kanaleneiland te komen. De cursusdagen zijn 23 mei, 30 mei, 6 juni, 13 juni, 20 juni en 4 juli (terugkomdag). De locatie is Nansenlaan 122 in Utrecht. Aanmelden kan via METT@lister.nl of 06-126 659 03. Deelname is gratis.

Deel via:

Het laatste nieuws

De activiteitenkalender van juni staat online

De kalender met activiteiten van juni staat online! Op de activiteitenpagina op Lister.nl zijn nu alle activiteiten van juni te bekijken. Onderaan...

Pride activiteiten bij Lister

Op 1 juni is het Pride Utrecht. Op die dag vieren we dat iedereen zichzelf mag zijn. Het maakt niet uit...

Lister vervulde de wens van Michael

Vorig jaar bestond Lister 40 jaar. Daarom hebben we voor veel cliënten een speciale wens in vervulling laten gaan. Door...