Terug naar het nieuwsoverzicht

Lister heeft opnieuw het PREZO Care keurmerk behaald

24 januari 2024

Lister monitort de kwaliteit van zorg onder meer met behulp van externe audits. In het najaar van 2023 bezocht onze externe auditor Perspekt onderstaande locaties. Het resultaat: we mogen het PREZO Care keurmerk behouden!

De volgende audits werden gedaan:

In alle auditrapporten komt naar voren dat Lister over het algemeen (zeer) goed voldoet aan alle gemeten impactcriteria, te weten:

Een logo van Prezo Care met letters en gekleurde streepjes.

Sterke punten
Perspekt is positief over de keuze voor de IRB methodiek. Deze methodiek geeft meer eenduidigheid en handvatten aan begeleiders en ook voldoende individuele keuzemogelijkheden en maatwerk voor cliënten. De auditoren zien dat eigen regie en de herstelmogelijkheden van de cliënt centraal staan bij Lister. Met compassie, aandacht, rust, ruimte en onvoorwaardelijke steun voor onze cliënten maken we onze herstelondersteunende manier van werken volledig waar. Cliënten waarderen dit zeer. Leren en reflecteren is een vanzelfsprekend onderdeel van het werken binnen Lister.

Perspekt is positief over een aantal best practices rondom het wijkgericht werken. Deze mogen we echter nog meer met collega’s binnen Lister delen. Onze waarden gerichte werkwijze mogen we in de samenwerking met het netwerk breder inzetten.

Ontwikkelpunten

Binnen het samenwerkingsnetwerk adviseert Perspekt ons om voorafgaand aan de samenwerking goed te weten te komen wat we van andere partijen kunnen verwachten. Op die manier kunnen we eventuele verschillen in dienst van de cliënt beter overbruggen.

We mogen nog meer aandacht besteden aan:

Tot slot blijft het belangrijk om binnen alle lopende ontwikkelingen en veranderingen zoveel mogelijk te blijven zorgen voor rust en stabiliteit op de werkvloer en het binden en boeien van onze medewerkers.

De ontwikkelpunten gaat Lister oppakken. We danken de auditoren en alle deelnemende locaties voor hun inzet!

Deel via:

Het laatste nieuws

2023 was een mooi jaar voor Lister

In 2023 vierde Lister haar jubileum: we bestonden 40 jaar. In ons Jaarbericht lees je de verhalen én de cijfers...

Akkoord Souvereinburg: prettig wonen voor jongvolwassenen

Kort geleden is het Akkoord Souvereinburg en omgeving ondertekend door Lister, Woonin, Movactor en de gemeente Nieuwegein. Zij werken samen...

Activering Lister-cliënten zet door

Lister ziet graag dat haar cliënten meedoen in de samenleving. Ongeveer 7 op de 10 cliënten hebben een activiteit die...