Terug naar het nieuwsoverzicht

Lister behaalt opnieuw PREZO Care keurmerk!

7 augustus 2023

Lister monitort de kwaliteit van zorg onder meer met behulp van externe audits. Sinds 2020 neemt stichting Perspekt de waardengedreven PREZO care audits bij ons af. In het najaar van 2022 en het begin van 2023 bezocht Perspekt opnieuw Lister locaties. Het resultaat: we hebben het PREZO Care keurmerk behaald!

De volgende Lister locaties hebben het afgelopen jaar de audit voor Prezo Care met succes doorlopen:

Goede score

De audit bestaat uit verschillende onderdelen. Zo deden de auditoren bijvoorbeeld een documentenonderzoek om te kijken in hoeverre Lister voldoet aan wet- en regelgeving, en voerden zij gesprekken met medewerkers, naasten en cliënten binnen Lister. In alle auditrapporten blijkt dat Lister over het algemeen (zeer) goed voldoet aan alle gemeten Impactcriteria, namelijk:

Sterke punten en ontwikkelpunten

De auditoren zien dat onze visie op herstelgericht werken wordt herkend door zowel medewerkers als cliënten en hun naasten. Medewerkers weten niet alleen wat herstelgericht werken inhoudt, maar ook hoe ze dit kunnen doen. Dit heeft een positieve invloed op het herstelproces van onze cliënten.

Verder ziet Perspekt dat Lister veel aandacht heeft voor leren en ontwikkelen. Locaties zouden wel nog meer van elkaar kunnen leren. Bijvoorbeeld door te laten zien aan elkaar hoe locaties dilemma’s omgaan of risico’s verminderen. 

We zijn een lerende organisatie met een vernieuwend karakter. Dit komt naar voren in veel (keten)samenwerkingen, waarin wij vaak de eerste stap zetten. Volgens de auditoren mogen we de geleerde lessen uit deze samenwerkingen ook vaker delen binnen Lister. 

De ontwikkelpunten gaat Lister oppakken. We danken de auditoren en alle deelnemende locaties voor hun inzet!

Deel via:

Het laatste nieuws

De Lister activiteitenkalender voor oktober is er

De kalender met de activiteitenkalender van oktober staat online! Op de vernieuwde activiteitenpagina zijn nu alle activiteiten van september en oktober te...

Socialrun: Lister deelnemers liepen 555 kilometer in 48 uur!

De Socialrun zit er weer op. Lister medewerkers en cliënten liepen dit weekend 555 kilometer in 48 uur voor het...

Volg en steun Lister tijdens de Socialrun

De Socialrun is gestart! Ook team Lister is weer van de partij. Tussen vrijdag 15 en zondag 17 september 2023...