Terug naar het nieuwsoverzicht

Deelnemers Socialrun trotseerden de regen

22 september 2022

Maar liefst 41 teams startten dit jaar met de 11e editie van de Socialrun. Ook Lister deed ook mee aan de landelijke non-stop estafetteloop. Van vrijdagochtend 16 september tot zondagmiddag 18 september werd er door weer en wind aan een stuk (hard)gelopen en gefietst door de deelnemers.

Vrijdag 16 september vertrokken de teams vanuit Soesterberg, om vervolgens 555 km (!) later weer te finishen in Soesterberg. De route bracht de deelnemers gedurende drie dagen door het hele land. Het herfstachtige weer zorgde afgelopen weekend voor een extra uitdaging. Maar dat weerhield de teams niet om door te gaan. De deelnemers trotseerden de regen om in beweging te komen voor een inclusieve samenleving. Een samenleving waar iedereen van waarde is, waar iedereen telt.

Meedoen is winnen

Lister is trots op alle Social Runners! Ook onze eigen deelnemers blikken terug op een geslaagde en bijzondere ervaring. Jacky Gevers, Lister sportmedewerker: “Meedoen is winnen, is de slogan. Maar deze ervaring is meer dan goud waard. Het was zo bijzonder! Mentaal en fysiek hebben we elkaar er letterlijk doorheen gesleept. We hebben elkaar op een ander vlak leren kennen en durven openstellen. Ik ben trots op iedereen die mee is gegaan! Het was een top weekend en ik ben nog steeds aan het nagenieten.”

Pieternel Kers, persoonlijk begeleider: “Alleen zou ik dit nooit kunnen, maar met elkaar lukte dit. Het teamgevoel was groot. Ik ben trots en dankbaar voor alle renners, fietsers, kokers, teamcaptains, en ondersteuners van het basiskamp. Na het rennen was ik weer zo blij om het andere team te zien, die ons kwam aflossen. Ik zou zo weer meedoen!”

Subsidieprojecten

We bedanken ook alle sponsors voor hun steun aan en vertrouwen in Lister’s deelname aan de Socialrun! Het Lister team haalde dit jaar in totaal € 1.645,00 euro op door 113 donateurs.

Stichting Socialrun subsidieert jaarlijks projecten die sociale inclusie stimuleren en openheid rondom psychische kwetsbaarheden bevorderen. 100% van de door teams ingezamelde gelden komen ten goede aan deze subsidieprojecten.

Wil je meer weten over Stichting Socialrun, de subsidieprojecten of andere activiteiten? Neem dan een kijkje op hun website: www.socialrun.nl 

Deel via:

Het laatste nieuws

2023 was een mooi jaar voor Lister

In 2023 vierde Lister haar jubileum: we bestonden 40 jaar. In ons Jaarbericht lees je de verhalen én de cijfers...

Akkoord Souvereinburg: prettig wonen voor jongvolwassenen

Kort geleden is het Akkoord Souvereinburg en omgeving ondertekend door Lister, Woonin, Movactor en de gemeente Nieuwegein. Zij werken samen...

Activering Lister-cliënten zet door

Lister ziet graag dat haar cliënten meedoen in de samenleving. Ongeveer 7 op de 10 cliënten hebben een activiteit die...