Terug naar het nieuwsoverzicht

Afsluiting Mūva leefstijl onderzoek

27 oktober 2022

Heeft begeleiding op het gebied van leefstijl een positief effect op de mentale gezondheid ? Welke invloed heeft een gezonde(re) leefstijl op het sociaal functioneren, de kwaliteit van leven en de ernst van de symptomen? En in hoeverre verbetert de lichamelijke gezondheid? Dit en meer wordt onderzocht in het Mūva leefstijl onderzoek, een onderzoekssamenwerking tussen Lister en UMC Utrecht.

Het doel van het Muva onderzoek is om begeleiding op het gebied van leefstijl onderdeel te maken van de herstelbegeleiding van Lister.  De gebieden Leidsche Rijn, IJsselveld, Overvecht en Utrecht-Zuid nemen namens Lister deel aan het onderzoek. Circa 80 cliënten hebben meegewerkt aan het onderzoek, net als de persoonlijk begeleiders en herstelcoaches van deze cliënten. Er zijn digitale vragenlijsten ingevuld en er zijn vooraf en achteraf fysieke metingen uitgevoerd in het UMC Utrecht. Uiteraard is er ook een mooi leefstijlaanbod ontwikkeld voor alle cliënten, maar ook voor medewerkers omdat het motiverend werkt om dit samen te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende beweegactiviteiten en leefstijlcursussen over slapen, gezonde voeding en stoppen met roken.

Inmiddels zijn alle data verzameld en sloten we deze periode op 18 oktober op een feestelijke en leerzame manier af bij Het BinnensteBuiten. Via deze weg willen we iedereen bedanken die zich voor dit onderzoek heeft ingezet, want de geleerde lessen vormen nu al een waardevolle bron van inspiratie om leefstijl een duurzame plek te geven in de herstelbegeleiding. Uiteraard kijken we met ingehouden adem uit naar de resultaten die uit de analyse komen. Gelukkig konden we onder leiding van een professionele ademcoach weer rustig doorademen en ervaren wat het effect is van iets vanzelfsprekends als ademhalen op spanning en ontspanning. Het was een mooie, leerzame ochtend!

Deel via:

Het laatste nieuws

De Lister activiteitenkalender voor oktober is er

De kalender met de activiteitenkalender van oktober staat online! Op de vernieuwde activiteitenpagina zijn nu alle activiteiten van september en oktober te...

Socialrun: Lister deelnemers liepen 555 kilometer in 48 uur!

De Socialrun zit er weer op. Lister medewerkers en cliënten liepen dit weekend 555 kilometer in 48 uur voor het...

Volg en steun Lister tijdens de Socialrun

De Socialrun is gestart! Ook team Lister is weer van de partij. Tussen vrijdag 15 en zondag 17 september 2023...