Terug naar het nieuwsoverzicht

Aandacht voor energiebesparing en duurzaamheid

6 oktober 2022

Ruim 170 zorgorganisaties, waaronder Lister, hebben zich opgegeven voor de Energiecampagne voor de Zorg van MPZ Milieuplatform Zorgsector die vanaf 10 oktober start. Het is dan ook de week van de duurzaamheid. Twee onderwerpen die Lister belangrijk vindt: energiebesparing en duurzaamheid.

Lister vindt het belangrijk om bewust en duurzaam met energie om te gaan. Op locatie, een woning van Lister of in (je) eigen huis. Elke kuub gas en kWh elektra die je bespaart, kan jou, de cliënt en/of de locatie geld schelen. Mooie bijkomstigheid is dat veel maatregelen die goed zijn voor je portemonnee, ook goed zijn voor mens en milieu.

Wat kun jij doen?

De vraag naar energiebesparing is door de stijgende energieprijzen relevanter dan ooit. Maar energie besparen… hoe doe je dat? En wat doe je al? Het begint bij bewustwording over energieverbruik. Lister deelt komende week mogelijkheden en tips met collega’s en cliënten om energie te besparen.

#Energiecampagnezorg

Op onze social media kanalen delen we ook uitingen van de Energiecampagne voor de Zorg: ‘Duurzame Zorg. Daar wordt toch iedereen beter van?’ Deze campagne tegen energieverspilling is een initiatief van Milieuplatform Zorg in samenwerking met het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en de zorgbranches.  Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat de zorg steeds duurzamer wordt.


Deel via:

Het laatste nieuws

Muzikale eindpresentatie Tune In!

Op 7 november gaven deelnemers van Tune In in Tivoli hun muzikale eindpresentatie. Tune In is een muziekproject voor cliënten...

Pilot Herstelondersteunende Intake veelbelovend 

Drie huisartsenpraktijken in Utrecht Oost experimenteerden in 2021-2022 met een nieuwe benadering van mentale gezondheid. Praktijkondersteuners en professionele ervaringsdeskundigen van...

Openingstijden en programma Enik rondom feestdagen

Ken je mensen of heb je zelf last van de donkere dagen rond Kerstmis? Daar is bij Enik Recovery College...