Terug naar alle locaties

Lister Wittevrouwensingel BW

Lister Wittevrouwensingel biedt vierentwintiguurs-zorg. We hebben daar intensieve gespecialiseerde begeleiding. Bij Lister Wittevrouwensingel komen mensen die ondersteuning krijgen van de gemeente (Wet Maatschappelijke Ondersteuning, wmo). Vaak hebben onze bewoners ernstige verslavingsproblemen. Dit gaat vaak samen met psychiatrische aandoeningen.

  • 8.30-17.30 uur begeleiding
  • 27 bewoners

De bewoners kunnen vaak redelijk goed zelfstandig wonen en hebben enige mate van zelfzorg. Ze hebben meerdere dagdelen dagbesteding en het middelengebruik bepaalt niet meer hun hele leven. Alle bewoners hebben problemen op verschillende gebieden. Ieder van hen is in het verleden voor korte of langere tijd dak- en thuisloos geweest en heeft op straat geleefd.

Begeleiding

De begeleiding richt zich op het vergroten van woonvaardigheden, zelfstandigheid en autonomie in een wijk. Bewoners worden gestimuleerd en ondersteund naar meer zelfstandig wonen. De begeleiding is op afstand aanwezig. Afhankelijk van de vaardigheden en ontwikkeling van de cliënt en de beschikbaarheid, kan een cliënt instromen op de woonplek die passend is.

Lister Wittevrouwensingel is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.30 uur. In overleg wordt ook buiten deze tijden begeleiding geboden.

Locatie

De woningen bevinden zich verspreid over verschillende wijken in de stad. De meeste woningen zijn semi-eenpersoons-woningen. Bewoners hebben een eigen woon- en slaapkamer. De voordeur, keuken en badkamer worden gedeeld met huisgenoten. Daarnaast zijn er enkele éénpersoons appartementen. Het kantoor van het Lister Wittevrouwensingel staat aan de rand van de binnenstad van Utrecht.

Lister is een rookvrije organisatie. In onze gebouwen, op onze terreinen en voor de ingang van onze terreinen wordt niet gerookt. Cliënten kunnen roken in hun eigen woonruimte.

Daginvulling

We vinden het belangrijk dat bewoners meerdere dagdelen per week een vorm van dagbesteding hebben. Dit helpt in het aanbrengen van structuur in de dag of week, het is een manier om verschillende vaardigheden te oefenen en draagt bij aan deelname aan de samenleving. We hebben een uitgebreid aanbod voor dagbesteding en activering. De locatie Wittevrouwensingel organiseert een mannengespreksgroep en een theatergroep.

Samenwerking

We vinden het belangrijk als vanaf het begin van onze begeleiding een behandelaar of verwijzer betrokken is. Zo kunnen wij behandeling en begeleiding op elkaar afstemmen. Dit zorgt voor duidelijkheid voor bewoners. Dit doen wij door hierover contact op te nemen en te houden met de behandelaar. We werken intensief samen met Altrecht, Jellinek en het Leger des Heils.

Jellinek logo
Leger des heils - logo

Wonen bij lister?

Man zit op de bank met rood shirt en heeft een bril op en kijkt naar de andere persoon die op de bank zit.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor wonen bij Lister? Op onze aanmeldpagina Wonen leggen we je uit hoe het werkt en wat je ervoor nodig hebt. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties.

Bekijk ook

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid of verslaving. Lukt het nu niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

Een vrouw zit aan het bureau. Ze heeft lang grijs haar en ze lacht. Op het bureau liggen allemaal spullen die ze verzameld heeft.

Ervaringsverhalen

Lees de verhalen van cliënten, medewerkers, familie en naasten. Wat hebben zij meegemaakt? En wat hebben zij gedaan om zich beter te voelen? Hoe heeft Lister hen kunnen helpen? Dit zijn hun ervaringen.

Lister Wittevrouwensingel BW

Plan je route met Google Maps
, opent in een nieuw tabblad
logo 9292ov