Terug naar alle locaties

Lister Overvecht BW

Binnen het team van Lister Overvecht BW  begeleiden we mensen met een psychiatrische aandoening. Soms in combinatie met een eventuele licht verstandelijke beperking, verslaving en/of een justitieel verleden. Binnen het team zijn medewerkers met onder andere specialisaties op het gebied van forensische zorg, bemoeizorg en autisme te vinden.

  • 24 uurs begeleiding
  • 32 woningen

Begeleiding

Iedere cliënt heeft een persoonlijk begeleider. Met de persoonlijk begeleider worden afspraken gemaakt over de wensen en specifieke aandachtspunten. Deze afspraken worden vastgelegd in een begeleidingsplan. Daarbij wordt aandacht besteed aan onder andere de gezondheid, de financiën, een zinvolle dagbesteding en contacten met familie en vrienden. Regelmatig wordt samen met jou geëvalueerd of doorstroom naar zelfstandig wonen mogelijk is.

Team

Op werkdagen is er begeleiding in de wijk aanwezig tot 21.00 en in het weekend tot 17.00. Buiten deze tijden is het ANW (avond-, nacht-, weekendhoofd) van Lister bereikbaar. 

Locatie

We hebben 32 woonplekken verspreid door de wijk Overvecht. Je woont in een één- of tweepersoons appartement van Lister. In een tweepersoons appartement heb je een eigen (slaap)kamer en deel je de gezamenlijke ruimtes (keuken, gezamenlijke woonkamer en badkamer) met een medebewoner. In overleg kun je ook bij Lister Overvecht BW terecht met jouw partner of een vriend(in). Lister Overvecht BW begeleidt ook stellen die een indicatie hebben voor zorg. Bij de éénpersoons appartementen heb je een eigen keuken, badkamer, woon- en slaapkamer. Als je verslavingsproblemen hebt, maken we met elkaar afspraken over het gebruik van middelen.

Lister is een rookvrije organisatie. In onze gebouwen, op onze terreinen en voor de ingang van onze terreinen wordt niet gerookt. Cliënten kunnen roken in hun eigen woonruimte.

Omgeving

Het kantoor van ons team zit aan de Paranadreef, midden in de wijk Overvecht. Deze dynamische wijk bestaat vooral uit hoogbouw. Winkels en openbaar vervoer zijn dichtbij.

Daginvulling

Ons uitgangspunt is dat iedere cliënt een prettige en zinvolle daginvulling heeft. Een trajectbegeleider en sportmedewerker kunnen helpen met het vinden en behouden van dagbesteding en (vrijwilligers)werk.

Samenwerking

We werken veel samen met o.a. andere zorgprofessionals in de wijk, zoals huisartsen en behandelpartijen zoals Altrecht. Ook met de woningbouw, de verschillende buurtteams en de vele maatschappelijke initiatieven in de wijk werken we samen.

Wonen bij lister?

Man zit op de bank met rood shirt en heeft een bril op en kijkt naar de andere persoon die op de bank zit.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor wonen bij Lister? Op onze aanmeldpagina Wonen leggen we je uit hoe het werkt en wat je ervoor nodig hebt. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties.

Bekijk ook

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

Een vrouw zit aan het bureau. Ze heeft lang grijs haar en ze lacht. Op het bureau liggen allemaal spullen die ze verzameld heeft.

Ervaringsverhalen

Lees de verhalen van cliënten, medewerkers, familie en naasten. Wat hebben zij meegemaakt? En wat hebben zij gedaan om zich beter te voelen? Dit zijn hun ervaringen.