Terug naar alle locaties

Lister Noordzeestraat

Lister Noordzeestraat begeleidt bewoners met een ernstige psychiatrische aandoening bij het zetten van de eerste stap binnen beschermd wonen. Dit proces bereid je voor op een vervolgstap bij een andere locatie van Lister. De gemiddelde woonduur hangt af van de persoonlijke situatie.

  • 24 uurs begeleiding
  • 29 bewoners

Begeleiding

Ons team biedt gespecialiseerde en intensieve 24-uurs begeleiding in de directe woonomgeving. De begeleiding is gericht op stabiliteit en ontwikkeling in het wonen. We richten ons op mensen met een psychiatrische aandoening die intensieve gespecialiseerde begeleiding nodig hebben. Ook zijn er enkele plaatsen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Bij Lister Noordzeestraat koken bewoners samen met de begeleiding om aandacht te geven aan gezond eten en leefstijl. Je woont zelfstandig in een appartement. Het team is gericht op mensen met een psychiatrische aandoening die beschikken over woonvaardigheden en die in staat zijn een hulpvraag enige tijd uit te stellen.

Team

We bieden 24/7 begeleiding, in de nacht is er een wakende wacht aanwezig.

Locatie

In het gebouw op de Noordzeestraat bevinden zich 29 appartementen en een kantoor. In de eigen woning en op de binnenplaats mag gerookt worden. Ook alcohol en softdrugs mogen gebruikt worden in de eigen woning, mits dit geen overlast veroorzaakt.

Lister is een rookvrije organisatie. In onze gebouwen, op onze terreinen en voor de ingang van onze terreinen wordt niet gerookt. Cliënten kunnen roken in hun eigen woonruimte.

Omgeving

Lister Noordzeestraat is te vinden in de wijk Rivierenwijk met een supermarkt en andere winkels om de hoek. De bushalte is op 3 minuten loopafstand. 

Daginvulling

Voor cliënten die bij Lister Noordzeestraat wonen, worden diverse activiteiten georganiseerd. Zoals de Noordzeecafé-maaltijd op de maandag in het naastgelegen Strandpaviljoen. Bewoners koken en eten dan gezamenlijk om meer in gesprek te raken met elkaar. Er zijn zwemactiviteiten, Noordzeestraat in beweging, een figuurzaaggroep en een tekengroep. Het aanbod is zeer gevarieerd. Tijdens de herstelwerkgroep, op diverse data, wordt er een thema besproken. Ook is er jaarlijks op locatie een BBQ om samen met naastbetrokkenen bij te praten. Verder hebben bewoners ook nog hun eigen dagbesteding of werk.

Samenwerking

We werken veel samen met Altrecht en verschillende opleidingen (zowel met Hogescholen als met het Middelbaar Beroepsonderwijs). Verder werken we met het UMCU en de Van der Hoevenkliniek.

Umc - Logo
van der Hoeven kliniek - logo

Wonen bij lister?

Man zit op de bank met rood shirt en heeft een bril op en kijkt naar de andere persoon die op de bank zit.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor wonen bij Lister? Op onze aanmeldpagina Wonen leggen we je uit hoe het werkt en wat je ervoor nodig hebt. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties.

Bekijk ook

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

Een vrouw zit aan het bureau. Ze heeft lang grijs haar en ze lacht. Op het bureau liggen allemaal spullen die ze verzameld heeft.

Ervaringsverhalen

Lees de verhalen van cliënten, medewerkers, familie en naasten. Wat hebben zij meegemaakt? En wat hebben zij gedaan om zich beter te voelen? Dit zijn hun ervaringen.