Terug naar alle locaties

Lister IntoLife

Lister IntoLife begeleidt cliënten met een eetstoornis (anorexia, boulimia, NAO & Binge Eating Disorder) van 18 tot en met 28 jaar. Zij wonen in centrumgemeente Utrecht op zichzelf of gaan daar wonen, waarbij intensieve begeleiding nodig is. De begeleiding helpt cliënten een leven opbouwen waar ze blij van worden en ze (deels) kunnen herstellen van hun eetstoornis. Cliënten van Lister IntoLife zijn studenten, ook als ze niet studeren. Ze zijn bij Lister IntoLife student in het leren leven.

  • 24 uurs begeleiding
  • 18 woningen

Begeleiding

Lister IntoLife biedt gespecialiseerde en intensieve begeleiding aan mensen met een eetstoornis. In de avond is er tot laat nog een woonondersteuner bereikbaar. Bij Lister IntoLife ligt de focus op het opbouwen van een leven buiten de eetstoornis. Lister IntoLife richt zich daarbij volledig op het leven in stappen. Van samen boodschappen doen, koken en eten tot studiebegeleiding, tot het ondernemen van sociale activiteiten en nieuwe hobby’s ontdekken. Lister IntoLife ondersteunt studenten om dat wat ze meenemen uit de therapie in het dagelijks leven te oefenen tot ze het zich eigen hebben gemaakt. Zo durven studenten straks zorgelozer met vrienden op pad gaan, of genieten van een relaxte avond thuis op de bank met een schaaltje chips. 

Lister IntoLife biedt op deze manier een fundament voor duurzaam herstel in het dagelijks leven en ondersteunt het ambulante behandeltraject door als een veilig vangnet te fungeren. 

Elke dag zijn er gezamenlijke koffiemomenten, en is er de mogelijkheid om samen te ontbijten, lunchen & dineren. Deze momenten worden begeleid door een woonondersteuner. Studenten kunnen aanschuiven, maar niets is verplicht. Ook kan een student individuele eetmomenten met een persoonlijk begeleider/herstelcoach inplannen.

We bieden begeleiding op maat. Aan de hand van Positieve Gezondheid stelt iedere student met de herstelcoach een plan op met individuele doelen. De begeleiding ondersteunt de student bij het werken aan deze doelen. De begeleiding wordt geboden door herstelcoaches/persoonlijk begeleiders en woonondersteuners waarvan de meesten ervaringsdeskundige zijn. 

Team

De begeleiding is 24/7 bereikbaar. Tijdens onze vroege en late diensten zijn er tenminste een woonondersteuner en persoonlijk begeleider/herstelcoach aanwezig. Een woonondersteuner is altijd bereikbaar tot 23 uur. In de nacht (tussen 23 uur en 8 uur) is het ANW (avond-, nacht-, weekendhoofd) bereikbaar voor onze cliënten. In het weekend is er altijd een woonondersteuner of persoonlijk begeleider/ herstelcoach bereikbaar van 15 tot 22 uur, daaromheen is het ANW bereikbaar voor dringende zaken.

Locatie

Naast het kantoor van Lister IntoLife zijn er op deze verdieping 9 studio’s waar studenten zelfstandig wonen en is er een gedeelde woonkeuken waar studenten die een BMI boven de 17 hebben gebruik van mogen maken. Groepsmomenten bevinden zich in de woonkeuken. Naast de 9 zelfstandige studio’s zijn er nog 9 studenten die gespikkeld zelfstandig wonen en begeleiding bij hen thuis krijgen. Er mag bij Lister IntoLife en op de studio’s niet gerookt worden.

Studenten kunnen maximaal 2 jaar een studio op de verdieping van Lister IntoLife huren en worden in die periode voorbereid op meer zelfstandig wonen. Wanneer ze verhuizen is er nog de mogelijkheid om de begeleiding voort te zetten wanneer dit nodig is en als de student binnen 20 minuten fietsafstand van Lister IntoLife gaat wonen.

Lister is een rookvrije organisatie. In onze gebouwen, op onze terreinen en voor de ingang van onze terreinen wordt niet gerookt. Cliënten kunnen roken in hun eigen woonruimte.

Omgeving

Lister IntoLife bevindt zich op de derde verdieping van studentenflat in Hooggraven en is goed te bereiken met het OV.

Daginvulling

We streven naar minimaal twee dagdelen zinvolle dagbesteding. Hoe dit er uit ziet is voor elk van onze studenten anders. Sommigen studeren (parttime). Anderen doen een aantal uren/dagdelen (vrijwilligers)werk. 

Samenwerking

Studenten van Lister IntoLife moeten een behandelaar hebben. Lister IntoLife werkt daarom samen met behandelaren van bijvoorbeeld Human Concern en Rintveld, maar ook met zelfstandige praktijken wanneer dit passend is voor de student. Lister IntoLife is verantwoordelijk voor de begeleiding. De ambulant behandelaar is verantwoordelijk voor de behandeling.

HumanConcern - logo
Altrecht logo

Wonen bij lister?

Man zit op de bank met rood shirt en heeft een bril op en kijkt naar de andere persoon die op de bank zit.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor wonen bij Lister? Op onze aanmeldpagina Wonen leggen we je uit hoe het werkt en wat je ervoor nodig hebt. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties.

Bekijk ook

Twee mannen in gesprek

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

Een vrouw zit aan het bureau. Ze heeft lang grijs haar en ze lacht. Op het bureau liggen allemaal spullen die ze verzameld heeft.

Ervaringsverhalen

Lees de verhalen van cliënten, medewerkers, familie en naasten. Wat hebben zij meegemaakt? En wat hebben zij gedaan om zich beter te voelen? Dit zijn hun ervaringen.

Lister IntoLife

Plan je route met Google Maps
, opent in een nieuw tabblad
logo 9292ov