Spring naar content
Terug naar alle locaties

Lister Wittevrouwensingel Utrecht

Lister Wittevrouwensingel biedt in woningen van Lister 24/7 intensieve gespecialiseerde begeleiding aan mensen die een Wmo-beschikking hebben vanwege ernstige verslavingsproblemen veelal in combinatie met psychische aandoeningen. De bewoners zijn in staat meer zelfstandig te wonen, hebben enige mate van zelfzorg, hebben meerdere dagdelen dagbesteding en het middelengebruik is geen allesbepalende factor meer in hun leven. Alle bewoners hebben (forse) problemen op meerdere fronten. Ieder van hen is in zijn of haar verleden voor korte of langere tijd dak- en thuisloos geweest en heeft op straat geleefd.

Gespecialiseerde begeleiding van Lister Wittevrouwensingel

De begeleiding richt zich op het vergroten van woonvaardigheden, zelfstandigheid en autonomie in een gewone wijk. Bewoners worden gestimuleerd en ondersteund naar meer zelfstandig wonen. Begeleiding is op afstand aanwezig. Afhankelijk van de vaardigheden en ontwikkeling van de cliënt en de beschikbaarheid, kan een cliënt instromen op de woonplek die passend is.

Lister locatie Wittevrouwensingel Utrecht gezamenlijke ruimte met tafel en kleurige stoelen

Beschermd wonen/verblijf

De woningen bevinden zich verspreid over verschillende wijken in de stad. De meeste woningen zijn semi-eenpersoons-woningen. Bewoners hebben een eigen woon- en slaapkamer. De voordeur, keuken, badkamer/douche worden gedeeld met huisgenoten. Daarnaast zijn er enkele éénpersoons appartementen.

Naastbetrokkenen

De locatie hecht veel belang aan het betrekken van het eigen netwerk van de bewoner bij de begeleiding en maakt de rol en betekenis van naastbetrokkenen bespreekbaar. Over de rolverdeling tussen de cliënt, zijn naastbetrokkenen en de begeleiders maken wij afspraken met de cliënt. Voor meer informatie voor naastbetrokkenen is er een folder.

Ketenpartners

Het heeft het onze voorkeur als vanaf het begin van onze begeleiding een behandelaar of verwijzer betrokken is. Zo kunnen wij behandeling en begeleiding op elkaar af te stemmen. Dit zorgt voor duidelijkheid voor de bewoner. Dit doen wij door hierover contact op te nemen en te houden met de behandelaar. We werken onder meer intensief samen met Altrecht, Jellinek en het Leger des Heils.

Activering

Lister Wittevrouwensingel vindt het belangrijk dat bewoners meerdere dagdelen per week een vorm van dagbesteding hebben. Dit helpt in het aanbrengen van structuur in de dag of week, het is een manier om verschillende vaardigheden te oefenen en draagt bij aan deelname aan de samenleving. Lister en haar ketenpartners hebben een uitgebreid aanbod voor dagbesteding en activering. De locatie Wittevrouwensingel faciliteert een mannengespreksgroep en een theatergroep.

Werkgebied

Het kantoor van het Lister Wittevrouwensingel is gevestigd aan de rand van de binnenstad van Utrecht. De (beschermde) woningen liggen verspreid over de verschillende wijken van Utrecht.

Bereikbaarheid

Lister Wittevrouwensingel is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.30 uur. In overleg wordt ook buiten deze tijden begeleiding geboden.

Lister Wittevrouwensingel
Wittevrouwensingel 102
3514 AM Utrecht
T (030) 271 66 00
E wittevrouwenbw@lister.nl

 

Lister Wittevrouwensingel Utrecht logo 9292ov
Lister Wittevrouwensingel Utrecht
Wittevrouwensingel 102
3514 AM
030 271 66 00

Direct contact met Lister Wittevrouwensingel Utrecht