Spring naar content
Terug naar alle locaties

Lister Utrecht Overvecht BW

Lister Utrecht Daar-Na voorzijde

De locatie Utrecht Overvecht BW bestaat uit het team Overvecht Algemeen Ambulant en het team Overvecht Beschermd Wonen. Deze teams bieden ambulante individuele ondersteuning en verblijf voor mensen met een psychiatrische aandoening en/of verslavingsproblematiek.

Ambulante Individuele ondersteuning door Lister locatie Overvecht Algemeen

Ambulante individuele ondersteuning is gericht op volwassenen (18 jaar en ouder) die zelfstandig wonen en behoefte hebben aan ondersteuning als gevolg van een psychiatrische aandoening en/of verslavingsproblematiek. Zie voor meer informatie onze pagina speciaal over Ambulante Begeleiding en eventuele aanmelding.

Beschermd wonen/verblijf door Lister locatie Utrecht Overvecht BW

Lister Utrecht Noordoost BW

Beschermd wonen bij Lister Utrecht Overvecht BW

Bij Beschermd wonen/verblijf maak je gebruik van een studio of appartement van Lister. Deze appartementen zijn verspreid gelegen in de wijken Overvecht en Noordoost. De zorg van Lister is 24/7 in de nabijheid en gericht op bevorderen van herstel, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.

Iedere cliënt heeft een persoonlijk begeleider. Met de persoonlijk begeleider worden afspraken gemaakt over de wensen en specifieke aandachtspunten. Deze afspraken worden vastgelegd in een begeleidingsplan. Daarbij wordt aandacht besteedt aan onder andere de gezondheid, de financiën, een zinvolle dagbesteding en contacten met familie en vrienden. Regelmatig wordt samen met jou geëvalueerd of doorstroom naar zelfstandig wonen mogelijk is.

Je woont in een één of tweepersoons appartement van Lister. In een tweepersoons appartement heb je een eigen (slaap)kamer en deel je de gezamenlijke ruimtes (keuken, gezamenlijke woonkamer en badkamer) met een medebewoner. In overleg kun je ook bij Lister terecht met jouw partner of een vriend(in). Lister begeleidt ook stellen die een indicatie hebben voor zorg. Bij de eenpersoons appartementen heb je een eigen keuken, badkamer, woon- en slaapkamer. In overleg is het eventueel mogelijk om een huisdier mee te nemen.

Als je verslavingsproblemen hebt, maken we met elkaar afspraken over het gebruik van middelen.

Cultuurspecifieke woonvorm Daar-na

In 2017 is op de Zamenhofdreef een kleinschalige woonvorm (8 plekken) gestart. Het betreft een cultuurspecifieke familie ondersteunende woonvorm.  In deze woonvorm bieden we cultuurspecifieke zorgverlening, waarbij veel aandacht wordt geschonken aan de achtergronden, waarden en normen van de Marokkaanse en Turkse gemeenschap. Aanmeldingen voor deze verblijfsvoorziening betreft overwegend mannen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond, die kampen met een ernstige psychotische kwetsbaarheid.

Binnen deze woonvorm heeft iedere bewoner zijn eigen kamer. Lister verzorgt hiervoor de basisinrichting. Gemeenschappelijke ruimtes, zoals de woonkamer en de keuken, worden gedeeld met medebewoners. Douche en wc worden gedeeld met twee personen.

De begeleiding en ondersteuning van de mannen geeft Lister samen met hun families vorm. Zo krijgt de familie de gelegenheid om datgene te doen wat zij vanzelfsprekend vinden én is de aandacht voor aspecten van de cultuur en religie ingebed in de begeleiding. Zie ook de speciale pagina over deze cultuurspecifieke zorgverlening.

 

Beluister hier de iPod van Daar-na! 

Aanmelden

Aanmelden kan bij team voordeur van Lister of via het aanmeldformulier op de site van Lister. Belangrijk is om er specifiek bij te vermelden dat het om ´Daar-na´ gaat.

Contactgegevens

Lister Utrecht Overvecht, Daar-na
Zamenhofdreef 16-18
T (030) 292 04 98
M (06) 133 692 95
utrechtnoord@lister.nl

Netwerk

In de begeleiding die wij bieden, werken we zo veel mogelijk actief samen met familie, vrienden en mensen uit het eigen netwerk van de cliënt.

Samenwerking

Lister werkt ook samen met partners zoals verwijzers, organisatie voor arbeidsre-integratie, zorgaanbieders, buurtorganisaties, bewoners en vrijwilligers. Voor meer informatie over activiteiten in Utrecht Noordoost kun je de folder downloaden of op deze pagina kijken.

Vragen?

Kijkt dan op onze website bij de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.

Team Overvecht Algemeen en Overvecht BW
T (030) 292 04 98
E utrechtnoord@lister.nl

Bezoekadres kantoren:
Paranadreef 14-20
3563 AX Utrecht

Vulcanusdreef 223
3561 CJ Utrecht

Lister Utrecht Noordoost BW

 

 

Lister Utrecht Overvecht BW logo 9292ov
Lister Utrecht Overvecht BW
Paranadreef 14-20
3563 AX
(030) 292 04 98

Direct contact met Lister Utrecht Overvecht BW