Spring naar content
Terug naar alle locaties

Lister Noordzeestraat Utrecht

Lister locatie Noordzeestraat Utrecht, buitenzijde

Lister Noordzeestraat is per OV goed bereikbaar. Er zijn diverse buslijnen die op de Balijelaan stoppen + 5 minuten lopen. Buslijn 1 stopt om de hoek van de Noordzeestraat. Lister Noordzeestraat is ook per auto makkelijk te bereiken. Om de hoek (Waalstraat) is er voldoende gelegenheid gratis te parkeren. In de Noordzeestraat zelf is het betaald parkeren.

Doelgroep Lister Noordzeestraat Utrecht

Lister Noordzeestraat biedt beschermd wonen voor EPA-groep.

woning Noordzeestraat binnen houtkleurige vloer met keuken

Begeleiding Lister Noordzeestraat

Team Noordzeestraat biedt gespecialiseerde en intensieve gespecialiseerde 24-uurs begeleiding in de directe woonomgeving. In de nacht is er een slaapwacht aanwezig. Er zijn 29 plaatsen voor Beschermd Wonen. De begeleiding is gericht op stabiliteit en ontwikkeling in het wonen. Team Noordzeestraat richt zich op mensen met een psychiatrische aandoening die intensieve gespecialiseerde begeleiding nodig hebben. Ook zijn er enkele plaatsen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Op de Noordzeestraat koken cliënten samen met de begeleiding om aandacht te geven aan gezond eten en leefstijl.

Tevens zijn er 12 plaatsen voor Beschermd Wonen. De gespecialiseerde begeleiding is gericht op ontwikkeling en doorstroom naar zelfstandig wonen.
Cliënten wonen zelfstandig in een studio. Het team is gericht op mensen met een psychiatrische aandoening die beschikken over woonvaardigheden en die in staat zijn een hulpvraag enige tijd uit te stellen. In de nacht is er een slaapwacht aanwezig op locatie Noordzeestraat.

Lister locatie Noordzeestraat ingang met de brievenbussen

Specialisatie

Bij Lister Noordzeestraat werken we met peer to peer trajectbegeleiding. Er zijn twee begeleiders met ervaringsdeskundigheid (herstelambassadeurs) actief. Zij bespreken onderwerpen gericht op het herstel van de cliënt. Tevens houden zij alle ontwikkelingen bij omtrent herstelondersteunend werken. Er is ook een trajectbegeleider werk & activering (aandachtsfunctionaris werk) werkzaam die zich bezighoudt met de participatie van (activiteitenorganisatie voor) cliënten. Deze medewerker houdt ook alle ontwikkelingen bij omtrent werk & dagbesteding.

Dagbesteding

Voor cliënten die op de Noordzeestraat en Heycopstraat wonen, worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zoals Noordzeecafé maaltijd op de maandag in het naast bijgelegen Strandpaviljoen. Cliënten koken en eten dan gezamenlijk om meer in gesprek te raken met elkaar. Woensdag wordt er gezwommen, meestal in het zwembad Merwestein Nieuwegein. Het aanbod is zeer gevarieerd. Tijdens de herstelmiddag, op diverse data, wordt er een thema besproken. Zondag wordt er vaak een uitstapje of een wandeling gemaakt. Ook is er jaarlijks op beiden locaties een BBQ om samen met naastbetrokkenen bij te praten.

Samenwerkingspartners

We werken veel samen met Altrecht en verschillende opleidingen (zowel Hogescholen als met het Middelbaar Beroepsonderwijs). Verder werken we met UMC en de van de Hoevenkliniek.

Werkgebied

Team Noordzeestraat valt onder het werkgebied Rivierenwijk, team Heycopstraat valt onder het werkgebied Dichterswijk.  

Adres

Team Noordzeestraat
Noordzeestraat 114
3522 PL Utrecht
T (030) 267 30 78
noordzeestraat@lister.nl

 

 

Lister Noordzeestraat Utrecht logo 9292ov
Lister Noordzeestraat Utrecht
Noordzeestraat 114
3522 PL
(030) 267 30 78

Direct contact met Lister Noordzeestraat Utrecht