Spring naar content
Terug naar alle locaties

Lister Leerdam

Lister Leerdam (opent in augustus 2022)

Lister Emmalaan is een beschermde woonvorm, gelegen in Leerdam. Er wonen mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische aandoening. Vaak is dit gecombineerd met bijkomende problematiek, waardoor zelfstandig wonen op dit moment nog niet lukt. De begeleiding is erop gericht om voldoende zelfstandigheid te kunnen ontwikkelen, zodat men kan doorstromen naar een eigen woning (eventueel met ambulante begeleiding). We beseffen dat dit niet voor iedereen mogelijk zal zijn. Voor een bepaalde groep bewoners zal gelden dat zij voor een lange periode op de Emmalaan zullen verblijven. 

Begeleiding op de Emmalaan

De begeleiding op de Emmalaan staat vooral in het teken van leefstijl en positieve gezondheid. Omdat elk persoon uniek is en ieder in zijn of haar eigen herstelproces zit, maken we met iedere bewoner een plan op maat. In de praktijk kan dit betekenen dat de begeleiding ondersteuning biedt bij het leren omgaan met geld, het doen van de boodschappen of ondersteuning bij het bereiden van een maaltijd. Zo ook met zelfzorg en het onderhouden en aangaan van sociale contacten. We bieden een dagstructuur en stimuleren tot het organiseren/participeren van activiteiten. Ook ondersteunen we bij het zoeken en behouden van werk. Om dit te bereiken werken we nauw samen met de naastbetrokkenen/familie én met de buurt. Regels zijn er zo min mogelijk, we maken graag met iedere bewoner samenwerkingsafspraken.

Op de Emmalaan is overdag begeleiding aanwezig en in de nacht een slaapwacht. Het basisteam bestaat uit herstelcoaches, persoonlijke begeleiders, woonondersteuners en een

slaapwacht. Daarnaast zijn trajectbegeleiders, een peerworker, een GGZ-specialist en een sportcoach betrokken. Elke bewoner heeft een eigen persoonlijk begeleider of herstelcoach. We werken samen met netwerkpartners uit de GGZ, VG, verslavingszorg en welzijn. En uiteraard met de sociale teams. Maar denk ook aan het midden- en kleinbedrijf, de buurtvereniging en kerken.

De locatie

Het gebouw heeft 25 1-persoons studio’s en appartementen van verschillende afmetingen. Elk appartement heeft een keukenblok en een badkamer. Op de begane grond bevinden een grote keuken en woon/eetkamer. Hier kan (in groepjes, met ondersteuning) gekookt worden, gezamenlijk eten is echter niet verplicht. De locatie is rookvrij (in de binnentuin is een rookruimte, maar roken wordt ontmoedigd).

De Emmalaan ligt vlakbij het centrum van Leerdam. Naast de locatie zit het kantoor van gebiedsteam Vijfheerenlanden. Dit team biedt ambulante begeleiding aan cliënten in de gemeente Vijfheerenlanden. Leerdam heeft ongeveer 20.000 inwoners en staat bekend om het glaswerk; er staat een glasfabriek Royal Leerdam. Sinds begin jaren 80 is de kazerne van de brandweer gevestigd op de Emmalaan 30a.

Aanmelden

Om in aanmerking te komen voor deze locatie is een indicatie nodig voor beschermd verblijf (BV) of Wet Langdurige Zorg (WLZ). Alles over het aanmelden, lees je hier.

Contact

Lister team Voordeur (op werkdagen tussen 9.00-13.00 uur)
tel: 030-2361095
E: voordeur@lister.nl

 

Lister Leerdam logo 9292ov
Lister Leerdam
Koningin Emmalaan 30
4141 EC
030-2361095

Direct contact met Lister Leerdam